Як Камінь-Каширські громади виконують обласну екопрограму

12 Листопада 2021, 18:29
Як Камінь-Каширські громади виконують обласну екопрограму 1192
Як Камінь-Каширські громади виконують обласну екопрограму

Як стало відомо, наразі лише 3 територіальні громади Волині виконали заходи Регіональної програми «Екологія 2016-2022» в повному обсязі.

Про це пише сайт Полісся.

Серед них – Маневицька, якою було придбано 49 контейнерів для роздільного збирання твердих побутових відходів. Крім того, повідомляють в селищній раді, залучивши кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 500 тисяч гривень – у селі Градиськ на умовах співфінансування із місцевого бюджету – 214,3 тисячі гривень – здійснили розчищення меліоративного каналу. 

В активній фазі роботи і Камінь-Каширська міська та Любешівська селищна ради, відповідальні управління яких нещодавно провели тендери на пошук підрядників.

Так, у Любешові у рамках регіональної програми мають ліквідувати сміттєзвалища на прилеглій до полігону твердих побутових відходів території площею 1,5 га. Переможцем торгів визнано камінь-каширське ТОВ «Каміньбуд», яке оцінило свої послуги в 127, 8 тисячі гривень. 

У кінці жовтня в електронній системі публічних закупівель «Прозорро» управління капітального будівництва, житлово-комунального господарства та комунальної власності Любешівської селищної ради оприлюднило повідомлення про намір укласти договір, тож, очевидно, не за горами і початок робіт з утилізації сміття.

Уже мали б розпочатися роботи з поточного ремонту меліоративних каналів і в межах Камінь-Каширської міської ради, яка завершила тендер з пошуку підрядника ще у вересні. Тоді перевагу надали місцевому підприємцю Володимиру Вознюку, який подав найбільш вигідну цінову пропозицію співпраці, але через порушення ним нюансів тендерної процедури рішення невдовзі було скасоване. 

Відтак замовлення мав отримати Регіональний офіс водних ресурсів у Волинській області. Вартість надання послуг було оцінено у 180 тисяч гривень (очікувана вартість становила 257, 6 тисячі гривень). Однак наразі процес підписання угод і переходу до безпосереднього розчищення каналів взагалі «застиг» через скаргу експереможця про начебто необґрунтовані рішення замовника. Відтак чи зможе профільне управління міськради нарешті перейти до безпосереднього виконання заходів екологічної програми, чи доведеться перезапустити електронну процедуру пошуку виконавця робіт вирішить Постійно діюча адміністративна колегія Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері публічних закупівель. 

Тим часом виділені з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища кошти, згідно з умовами надання, необхідно використати до кінця року.

До слова, обом громадам облрада погодила виділення коштів на умовах 30% співфінансування.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром