Їздив п'яним у селі Залісся – заплатить понад 17 тисяч штрафу

17 Листопада 2021, 08:00
Фото ілюстративне 1944
Фото ілюстративне

Чоловіка оштрафували й позбавили водійських прав за грубе порушення правил дорожнього руху.

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 4 листопада.

Підсудний, 6 червня, 2021 року о 16 год. 23 хв. у селі Залісся по вулиці Лука Камінь-Каширського району керував автомобілем марки «Volkswagen», моделі «Jetta», у стані алкогольного сп`яніння, чим порушив вимоги пункту 2.9 «а» Правил дорожнього руху, відповідальність за що передбачена ч. 1 ст. 130 КпАП України.

У судове засідання підсудний не з`явився і причину неявки не повідомив. Судом неодноразово вживались заходи щодо сповіщення про дату, час та місце розгляду справи, зокрема, шляхом надіслання судових повісток поштовим зв`язком за останнім відомим місцем його проживання.

Підсудний , знаючи про складення відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за ч. 1 ст. 130 КпАП України та направлення його для розгляду до суду, не інформував завчасно суд про своє бажання взяти участь у судовому засіданні.

За таких обставин, доходжу висновку про можливість розгляду справи у відсутності підсудного.

Винуватість порушника у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується доданими до протоколу про адміністративне правопорушення та дослідженими доказами.

Суд визнав його винним за частиною 1 статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, оштрафував на 17 000 тисяч гривень та позбавив права керування транспортними засобами на один рік.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024