Владика Нафанаїл звершив Літургію у давньому Свято-Преображенському храмі села Нуйно

06 Листопада 2017, 16:25

Вчора, 5 листопада 2017 року керуючий Волинською єпархією Української Православної Церкви єпископ Нафанаїл відвідав громаду села Нуйно Личинівського благочиння (Камінь-Каширський район).

Владика звершив Божественну літургію у давньому православному Свято-Преображенському храмі. Єпископу співслужили священики Волинської єпархії, разом з котрими молилась численна місцева православна громада, – повідомляє Волинська Єпархія УПЦ.

Настоятель громади протоієрей Іоанн Фатич цього дня отримав в нагороду право носіння митри за Богослужіннями.

Село Нуйно у церковній історії відоме передусім тим, що тут у 1789 році у родині православного священика народився майбутній митрополит Антоній (в миру Григорій Антонович Рафальський), єпископ РПЦ, котрий був намісником Свято-Успенської Почаївської лаври (1833 рік), митрополитом Варшавським (1840), митрополитом Санкт-Петербурзьким та Новгородським (1843-1848).

Один з храмів села Нуйно, а саме цвинтарна церква Покрова Пресвятої Богородиці, зведена у першій половини ХІХ століття стараннями священика Степана Скульського та самого митрополита Антонія, тут у крипті похований і прах його батьків.

Щодо старовинної Свято-Преображенської церкви, пам’ятки архітектури національного значення, то вона також розташована на місці давнього кладовища. Про цей храм відомо приблизно з XVI століття, його вівтар та притвор збережені в оригінальному вигляді.

 























 

Фото із сайту Волинської єпархії УПЦ