Мотоцикліст їздив п'яним у селі Нові Червища – заплатить понад 17 тисяч штрафу

20 Листопада 2021, 10:09
Фото ілюстративне 1787
Фото ілюстративне

Чоловіка оштрафували за грубе порушення правил дорожнього руху.

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 4 листопада.

Підсудний, 6 вересня 2021 року о 13 год. 07 хв. у селі Нові Червища по вулиці Центральна, керуючи мотоциклом «Shineray», на вимогу працівника поліції про зупинку транспортного засобу, завчасно подану за допомогою світловідбиваючого диска, не зупинився, та був затриманий шляхом переслідування його на службовому автомобілі марки «Isuzu», чим порушив вимоги п. 2.4. Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 122- 2 КпАП України.

Окрім того, він же у стані алкогольного сп`яніння, огляд проводився на місці зупинки транспортного засобу за допомогою спеціального приладу «Alcotest» 6810 із застосуванням безперервної відеозйомки на службову бодікамеру, результат склав 1,76 проміле, чим порушив вимоги п. 2.9 «а» Правил дорожнього руху, за що відповідальність передбачена ч. 1 ст. 130- 2 КпАП України.

Під час розгляду справи підсудний вину у вчиненні зазначених адміністративних правопорушень визнав повністю і пояснив, що не побачив вимогу про зупинку поліцейських, а потім злякався і продовжував рух мотоциклом, на пропозицію поліцейського пройшов огляд на стан алкогольного сп`яніння за допомогою спеціального приладу, результат якого був такий, як зазначено у протоколі, хоча алкогольні напої вживав напередодні, а не в день керування транспортним засобом.

Окрім визнання вини підсудним, його винуватість у вчиненні адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КпАП України, підтверджується дослідженими у судовому засіданні доказами.

Суд постанови визнати порушника винним у вчиненні адміністративного правопорушення та  застосувати стягнення у виді штрафу у 17 000 гривень.

Зокрема, чоловік сплатить в дохід держави судовий збір у розмірі 454 гривні.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024