Міський голова Віктор Пась перевірив стан готовності кризової кімнати у Камені-Каширському

24 Листопада 2021, 17:00
Міський голова Віктор Пась перевірив стан готовності кризової кімнати у Камені-Каширському 1856
Міський голова Віктор Пась перевірив стан готовності кризової кімнати у Камені-Каширському

У Камені-Каширському створили та будують кризову кімнату для постраждалих від домашнього насильства. Тобто місце, де жертви сімейної тиранії матимуть можливість побути деякий час на віддалі від кривдника.

Про це пише сайт Камінь-Каширської міської громади.

У Камінь-Каширській громаді створюється кризова кімната. В 2021 році з державного бюджету було виділено субвенцію у розмірі 537 911 тисяч гривень на створення спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. 

Відтак, у громаді у травні цього року започатковано Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі. Ці кошти спрямовані на поточний ремонт Денного центру. 

З отриманих грошей вже освоєно  421854,21 гривень, решта –  116057,79 грнивеь будуть використані  на облаштування денного центру соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі Комунальної установи «Центр надання соціальних послуг Камінь-Каширської міської ради».  

Наразі тут ведуться ремонтні роботи. Міський голова Віктор Пась перевірив хід їх виконання. Завершити проведення ремонту планується у середині грудня, а вже з початку наступного року кризова кімната почне повноцінно функціонувати. Тут буде працювати психолог. 

Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі діє за адресою: місто Камінь-Каширський, вулиця Шевченка, 10. Місце розташування кризової кімнати не розголошується.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром