На Камінь-Каширщині покарали водія, який збив на узбіччі велосипедиста

26 Листопада 2021, 08:00
Фото ілюстративне 1595
Фото ілюстративне

На Камінь-Каширщині водій Volkswagen, який збив на узбіччі велосипедиста, відбувся умовним покаранням. Відповідний вирок виніс Камінь-Каширський районний суд Волинської області.

Про це пише Інформаційне агентство Волинські новини.

ДТП трапилася 16 серпня 2019 року на вулиці Воля в Камені-Каширському. Водій VolkswagenGolf на автодорозі Седлище-Ковель з’їхав на узбіччя та наїхав на велосипедиста, який рухався в зустрічному напрямку. 

В результаті ДТП потерпілий отримав численні травми, зокрема, переломи ребер та струс головного мозку.

У суді водій легковика визнав свою вину, зазначивши, що на момент ДТП рухався зі швидкістю 50 кілометрів на годину, однак відволікся та допустив наїзд на велосипедиста. Після аварії він відразу вийшов з автомобіля, аби надати допомогу потерпілому, а свідки викликали велосипедисту швидку.

Водій зазначив, що повністю відшкодував шкоду потерпілому та оплатив витрати на лікування. Під час лікування він відвідував потерпілого у лікарні. Чоловік просив призначити йому випробувальний термін та не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки має на утриманні дитину з інвалідністю, яка потребує постійного лікування і він власним автомобілем возить її до лікарні.

Потерпілий не мав претензій до обвинуваченого, підтвердивши його слова. Він розповів, що на момент ДТП він їхав узбіччям, коли побачив автомобіль, що їхав йому назустріч і якому нібито було мало місця. Водій, незважаючи на те, що він приймав положення все лівіше та лівіше, рухався прямо на нього. Тож він зліз з велосипеда і тримав його у руках, однак водій легковика з`їхав на узбіччя і зачепив його, внаслідок чого він перелетів через автомобіль.

Врахувавши всі обставини справи, суд призначив водію легковика покарання у виді трьох років та трьох місяців позбавлення волі, змінивши на два роки умовного терміну.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024