242 мільйона збитків: на Камінь-Каширщині незаконно добували пісок

03 Грудня 2021, 18:00
242 мільйона збитків: на Камінь-Каширщині незаконно добували пісок 1988
242 мільйона збитків: на Камінь-Каширщині незаконно добували пісок

Державна екологічна інспекція у Волинській області виявила факти самовільного надрокористування з ознаками кримінального порушення в Камінь-Каширському районі.

Про це повідомляє фейсбук-сторінка Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Зазначається, що загальна сума збитків склала 242 мільйони 779 тисяч гривень.

Загалом добування піску здійснювалось на 9 земельних ділянках за відсутності відповідних дозволів.

Факти самовільного надрокористування зафіксовано у відповідних актах обстежень земельних ділянок, які складені в присутності посадових осіб Камінь-Каширської міської ради на місцях незаконного видобування.

«Камінь-Каширською міською радою не забезпечено контроль за використанням та охороною надр на території ради в частині недопущення самовільного користування надрами, а також не вжито заходів щодо припинення та недопущення в подальшому порушень законодавства про надра, чим порушено ст. 33 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", ст. ст. 10, 56 Кодексу України про надра та ст. ст. 15, 19 Закону України "Про охорону навколишнього природного середовища"», – йдеться в дописі.

Невжиття заходів щодо здійснення контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на території Камінь-Каширської міської ради відповідно до покладених законом повноважень, свідчить про протиправну бездіяльність цього органу самоврядування, що призвело до заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного видобування надр невстановленими особами.

Камінь-Каширській міській раді будуть виставлені претензії для відшкодування збитків завданих державі.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024