Голова обласної ради відвідав Камінь-Каширщину

06 Грудня 2021, 17:00
Голова обласної ради відвідав Камінь-Каширщину 1975
Голова обласної ради відвідав Камінь-Каширщину

У рамках робочої поїздки в одну з найбільших теріторіальних громад Григорій Недопад взяв участь у роботі сесії Камінь-Каширської міськради, заслухав звіт міського голови, відвідав центральну районну лікарню та новостворені ягідні плантації.

Про це інформує пресслужба ОДА.

У підсумковій сесії також взяли участь депутати Волинської облради Анатолій Філюк, Сергій Ніщик і Анатолій Бусько, голови Камінь-Каширської райради Віктор Сус та райдержадміністрації Ольга Ващук.

Підсумовуючи рік діяльності на посаді, міський голова Віктор Пась зазначив, що децентралізація дала громаді нові можливості для розвитку. 

Серед найбільш значущих реалізованих проєктів він назвав відкриття сучасного Центру надання адміністративних послуг; ремонт і грейдерування доріг, в тому числі і у найвіддаленіших населених пунктах; вуличне освітлення у селах; ліквідація стихійних сміттєзвалищ та впорядкування поводження з побутовими відходами. 

Принагідно Віктор Пась подякував Григорію Недопаду за фінансову підтримку низки природоохоронних заходів, а народним депутатам від Волині за сприяння у виділенні державних асигнувань на реалізацію важливих для громади ініціатив.

Звертаючись до присутніх Григорій Недопад зазначив, що самоврядування – найдемократичніше з усіх видів урядування, проте і  найскладніше, оскільки найближче до людей. 

«Як голова облради, а в минулому – голова Ківерцівської районної ради, знаю специфіку і складнощі роботи органів місцевого самоврядування. Це щоденна праця над вирішенням життєво важливих для громади питань. Часто доводиться приймати непопулярні рішення, які, однак, виправдані у перспективі. Треба бачити цілісну картину, мислити стратегічно, а не тільки сьогоденням. Тож бажаю вам злагодженості у роботі, виваженості у прийнятті рішень і результативності в усіх починаннях та ініціативах громади», - зазначив голова облради. 

Також напередодні Дня місцевого самоврядування Григорій Недопад привітав депутатський корпус Камінь-Каширської  міськради зі святом та відзначив найактивніших представників громади. 

Зокрема, подякою голови Волинської обласної ради нагороджено депутата міської громади Анатолія Яцика, почесними грамотами – депутатку райради Оксану Брицьку та місцевого сільгоспвиробника Івана Фарину. 

Під час робочого візиту Григорій Недопад також відвідав Камінь-Каширську центральну районну лікарню. Тут у рамках програми «Велике будівництво» здійснено реконструкцію приймального відділення, встановлено нове медичне обладнання. Однак, є потреба у придбанні комп’ютерного томографа. Григорій Недопад зазначив, що сприятиме у вирішенні питання. 

Окрім того, голова облради разом із депутатами оглянули нові плантації лохини на території Камінь-Каширської громади. Ягідник заклали на 16 гектарах. Саме вирощування лохини є одним із перспективних напрямків розвитку північних районів області. підсумовуючи робочу поїздку Григорій Недопад зазначив, що Камінь-Каширська громада підтвердила свою спроможність, і завдання обласної ради підтримати громаду у втіленні важливих соціальних та інфраструктурних проектів.

Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024