Полицівське лісництво: у розсаднику вирощують 320 тисяч штук саджанців сосни

15 Листопада 2017, 17:56
5026

На лісогосподарських площах державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс», зокрема в Полицівському лісництві, яке днями відвідали, лісівники трудяться відповідально.

Очищають площі від порубочних решток, здійснюють підготовку ґрунту під лісові культури, – повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Учні Полицівського шкільного лісництва, що утворилося при сільському навчально-виховному закладі не так давно, допомагають лісівникам збирати лісове насіння: шишки сосни, жолуді.

Зростають, набираються сил сіянці у двох тимчасових  розсадниках. У них вирощується 320 тисяч штук стандартного посадкового матеріалу сосни звичайної.

За словами інженера лісового господарства державного підприємства «Камінь-Каширськагроліс» Олексія Данилевича, загалом в розсадниках лісгоспу вирощено мільйон двісті сіянців. Щодо осінніх підготовчих робіт, то їх проведено на площі 250  гектарів, з них на 100 гектарах – під лісові культури.









 

Коментарі
15 Листопада 2017, 20:17
Які славні та молоді хлопи турбуються про легені планети. А їхні сосни тішитимуть око їх правнуків, бо палетний бізнес з часом мабуть таки трансформується.
15 Листопада 2017, 21:00
"палетний бізнес з часом мабуть таки трансформується": сумніваюся що він кудись трансформується хіба що так звана лісова мафія зовсім ці землі викупить або за копійки візьме в оренду. Ось дорога на Верхи тому доказ. Вгатили в дорогу державні гроші, щоб приватний бізнес процвітав. Але про те зі сторони кандидата в президенти та ляшковці нормально тримають лісовий бізнес в Області та в районі зокрема. Тому якщо Їм у цих умовах ще непогано живеться то що вже Їм заважатиме якщо їхній кандидат стане президентом. Тому надіятися на те, що їхній бізнес у щось трансформується то я вельми гірко сумніваюся хіба що Вони потім поставлять шлакбауми на дорогу до Верхи й братимуть плату з подорожніх до лісу який у тих місцях багатий грибними місцями тому пане можна і не надіятисяна на якусь їхню трансформацію.
16 Листопада 2017, 02:18
Колега Камінь ви випускаєте з виду НТП, зокрема поступ винахідницької думки. Маю на увазі, що буде винайдений новий спосіб зберігання вантажів,-безпіддоний, тому потреба в палетах відімре, наприклад, як потреба в дерев"яних ящиках.
16 Листопада 2017, 12:03
"потреба в палетах відімре,": палети ріжуть передусім не для піддонів але для склеювання між собою у більші елементи дерев"яних конструкцій для будівництва та меблів.
16 Листопада 2017, 12:20
320 посадили,а 3200 зріжуть за тиждень.
16 Листопада 2017, 15:40
Любо глянути на трьох богатирів-керманичів Полицівського лісництва, хлопці мов дуби, рум'яні та загорівші на свіжому поліському повітрі та щедрому сонці. Щоправда, специфіка ненормованої роботи, відтак невпорядковане у часі харчування, даються таки взнаки - "трудові мозолі" на все фото. Але нічого не вдієш, життя лісника у цю не просту пору, це як колись у даішників, що ганялися за злісними порушниками ПДР, а у даному випадку - за дрібними крадіями лісу, то нема коли й пообідати рідким борщиком та пісною вівсянкою...))
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024