Шестеро дітей-сиріт Камінь-Каширської громади зможуть придбати собі житло

31 Грудня 2021, 09:00
Фото ілюстративне 1544
Фото ілюстративне

Шестеро дітей-сиріт Камінь-Каширської громади зможуть придбати собі житло. Держава виділила на це 2,5 мільйона гривень. Щороку держава виділяє кошти на придбання житла дітям-сиротам. 

Про це пише сайт газети Полісся.

Така підтримка закріплена на законодавчому рівні, тож в Україні, на Волині та Камінь-Каширщині відповідно збільшується кількість дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб із їх числа, котрі її отримали. І цей рік не виняток.

Так, зокрема, у Камінь-Каширській громаді компенсацію на житло у 2021-му отримали шестеро дітей. Як повідомляють у міській раді, з державного бюджету на це виділили більш як 2,5 мільйона гривень.

«Кошти були спрямовані на спеціальні особисті рахунки дітей. На кожен з них надійшло по 432 тис. 977 грн і, відповідно до Порядку, їх мають використати протягом року з моменту зарахування», — розповідає очільниця служби у справах дітей Камінь-Каширської міської ради Наталія Решетовська.

А отримали гроші на придбання житла двоє підлітків з Каменя-Каширського, двоє — з Черченського старостинського округу, а також з Раків Ліса та Бузак. Вікова категорія цих дітей від 16 до 23 років. Вони повинні будуть знайти для купівлі житло, оформити договори купівлі-продажу, аби кошти не повернулися у державну казну (у випадку, якщо державних коштів не вистачатиме, докласти свої). 

А проконтролювати цей процес, а також якість обраного дітьми житла, зобов’язана місцева громада. Слід зазначити, що територіальна громада формує і пропозиції стосовно потреби забезпечення житлом дітей-сиріт. Розподіляється державна субвенція між конкретними дітьми в порядку черговості, вікову категорію оберають в області.

«До останнього часу на квартирному обліку у міській раді знаходилося 23 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа. Шестеро з них нещодавно отримали грошову компенсацію на житло, але, імовірно, додадуться нові особи із вище означених категорій, які потребують розв’язання житлового питання», — пояснює Наталія Олександрівна.

До речі, починаючи з минулого року, Порядок надання субвенції передбачає можливість придбання житла у власність чи отримання грошової компенсації також особам старше 23-х років.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024