Годиною пам’яті вшанували жертв Голодоморів у Камені-Каширському

22 Листопада 2017, 18:00
1832

У суботу, 25 листопада, українці вшанують пам’ять жертв Голодоморів – найжорстокішого злочину комуністичного режиму проти українського народу.

Цій жалобній даті була присвячена година пам’яті, яка відбулася сьогодні, 22 листопада 2017 року, у стінах райдержадміністрації, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

До участі у тематичному заході долучилися чимало людей, зокрема серед представників влади – голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, його заступники Олександр Михалік та Інна Бігун, голова районної ради Віктор Сус та його заступник Сергій Дмитрук.

– Що ж забрали з собою в могили ті мільйони великомучеників голодного терору? Гени розуму, здоров’я, милосердя і справедливості, людяності й відваги, всіх мислимих людських чеснот і талантів. Обривався живий ланцюг поколінь. Українському народові, якого ніколи не щадила доля, було завдано нищівного удару, – зазначила ведуча.

У свою чергу, керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук закликав присутніх вшанувати пам’ять жертв голодоморів хвилиною мовчання.

– Радянська каральна машина намагалася підірвати етнічну основу української нації. Не осягнути усього трагізму доль селянських дітей, котрим випало відчути на собі жахіття голодомору, – зауважив під час свого виступу Валерій Савович. – Ми, українці, прагнемо знати своє минуле, відновити правду, історичну справедливість. Закликаю вас 25 листопада традиційно запалити свічу скорботи разом з усією Україною, тим самим віддати данину пам’яті загиблим у голодних муках.

Затим представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятного знаку борцям за волю України.

Також учасники заходу переглянули тематичний відеоматеріал.

Коментарі
23 Листопада 2017, 13:20
НЕ до часу буде сказано але на Камінь-Каширщині тільки й навчилися відзначати різні сумні та радісні події з життя держави. На цій стезі кожний начальник який приходить до влади намагається увінчати своє перебування на цій землі пам"ятним знаком або комплексом пам"яті з історії нашого краю або держави взагалі. Вони думають, що якщо Вони тут десь поправлять парканом або добротною табличкою на якій буде написано про те що Ми пам"ятаємо то їхня роль тут буде виконаною. Про мене було б краще як би у місцевий Пенсійний фонд збільшилися б внески від розгорнутого на місцях бізнесу або центральна районна лікарня отримала б ліфт для того щоб піднімати хворих на третій поверх ніж носити їх по сходах але такі речі для НИх (начальникам) немислимі оскільки це потребує в першу чергу коштів та мислення, а тому у цьому випадку для Них це немислимі речі й тому Ми залишаємося на такому місті коли просто з нетерпінням чекаємо слідуючої дати для того що вийти до народу й сказати слова які у принципі час від часу навіть не переписують для новизни процесу.
24 Листопада 2017, 19:23
Камінь, якщо на Островах за Польщі в 1933 році ніхто не вмер, то не значить, що так було і в совітів десь під Полтавою, Харковом, Вінницею тощо.
24 Листопада 2017, 20:22
Саме на островах, моя покійна мати розказувала як совєти убили УПівця ще й спалили на ньому жмут соломи прямо на їхньому обійсті, а перед тим він заночувавши на ранок йшов геть своєю дорогою але тут облава. Тому історію трохи знаю з вуст своїх рідних.
25 Листопада 2017, 13:22
Камінь там мова йшла про те, що голоду на Островах не було, а в совковій Україні був.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром