У Камінь-Каширському районі відбулось інспектування центрів і пунктів вакцинації

13 Січня 2022, 13:00
У Камінь-Каширському районі відбулось інспектування центрів і пунктів вакцинації 972
У Камінь-Каширському районі відбулось інспектування центрів і пунктів вакцинації

У Камінь-Каширському районі триває інспектування центрів і пунктів вакцинації.

Про це інформує пресслужба РДА.

Центр і пункти щеплень у Камінь-Каширському районі працюють відповідно до встановлених графіків роботи. В цілому вакцинальна кампанія організована належним чином, для охочих імунізуватися створені доступні та комфортні умови.

Про це стало відомо під час інспектування керівництвом краю місць вакцинації, облаштованих на теренах громад. 

Наразі в районі проводять щеплення бустерною дозою вакцини проти COVID-19, рекомендованою ВООЗ, яка вводиться через 6 місяців після повного курсу вакцинації для того, аби підвищити імунітет. Для бустерної дози перевагу надаватимуть м-РНК-вакцинам – Moderna або Comirnaty від Pfizer-BioNTech, незалежно від того, якою вакциною була щеплена людина. Зокрема, тим, хто отримав перші два щеплення вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech, рекомендовано вводити бустерну дозу вакциною Pfizer.

Після введення бустерної дози буде можливість згенерувати у «Дії» новий COVID-сертифікат, який діятиме 270 діб з дати її введення.

Разом з тим, люди з груп ризику, котрі мають низький імунітет (онкохворі, особи на імуносупресорній терапії тощо) мають змогу отримати додаткову дозу, а через 3 місяці після додаткової – бустерну (оптимальний термін введення від 3 до 6 місяців).

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром