Камінь-Каширську міську громаду звинувачують у завданні збитків екології на сотні мільйонів гривень

13 Січня 2022, 17:00
Камінь-Каширську міську громаду звинувачують у завданні збитків екології на сотні мільйонів гривень 1448
Камінь-Каширську міську громаду звинувачують у завданні збитків екології на сотні мільйонів гривень

Екоінспекція Волині пред'явила претензію Камінь-Каширській міській раді на загальну суму 243, 7 мільйона гривень за шкоду заподіяну навколишньому природному середовищу через недотримання контролю видобування надр.

Про це йдеться на офіційній сторінці Держекоінспекції у Волинській області. 

Державна екологічна інспекція у Волинській області здійснила у період з 01.11.2021 – 30.11.2021 планову перевірку Камінь-Каширської міської ради.

У ході перевірки було виявлено незаконний видобуток піску на 9 земельних ділянках (Інспекція перевіряла лише ті кар`єри, які мали явні ознаки злочинної діяльності). 

Контрольні заміри площ 2-ох кар`єрів особисто здійснював начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Кралюк.

Нагадаємо, начальник Інспекції ще на початку липня 2021 року проводив робочу зустріч із головою Камінь-Каширської міської об'єднаної територіальної громади Віктором Пасем. Під час зустрічі він проконсультував голову у таких питаннях як: видобуток корисних копалин місцевого значення (піску) для потреб громади, облік зелених насаджень, паспортизації хаотичних сміттєзвалищ, роздільного збору сміття та інші. Окрім того, Олександр Кралюк надав Віктору Пасю порядок формування ґрунтового резерву.

Однак під час планової перевірки було встановлено, що Камінь-Каширською міською радою так і не забезпечено контроль за використанням та охороною надр на території ради в частині недопущення самовільного користування надрами, а також не вжито заходів щодо припинення та недопущення у подальшому порушень законодавства про надра, чим порушено ст. 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. ст. 10, 56 Кодексу України про надра та ст. ст. 15, 19 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища». 

Невжиття заходів щодо здійснення контролю за дотриманням природоохоронного законодавства на території Камінь-Каширської міської ради відповідно до покладених законом повноважень, свідчить про протиправну бездіяльність цього органу самоврядування, що призвело до заподіяння шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок самовільного видобування надр невстановленими особами на загальну суму 243 779 256 гривень.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром