Судили водія, якого затримали п’яним на автодорозі села Нові Червища – Старі Червища

14 Січня 2022, 17:00
Чоловіка оштрафували за грубе порушення правил дорожнього руху, та позбавили водійських прав. 1302
Чоловіка оштрафували за грубе порушення правил дорожнього руху, та позбавили водійських прав.

Чоловіка оштрафували за грубе порушення правил дорожнього руху, та позбавили водійських прав.

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 22 грудня.

Підсудний, 25 листопада 2021 року біля 18 год. 10 хв. на автомобільній дорозі сполученням Нові Червища - Старі Червища Камінь-Каширського району Волинської області, керуючи мотоциклом марки «Viper-150», без номерного знака, не виконав законну вимогу поліцейських про зупинку транспортного засобу, яка завчасно подавалась за допомогою увімкнених на службовому автомобілі проблискових маячків синього та червоного кольорів, звукової сирени і гучномовця, та був затриманий шляхом переслідування на патрульному автомобілі, після чого на законну вимогу поліцейського відмовився пройти відповідно до встановленого порядку огляд для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, чим порушив пункти 2.4, 2.5 Правил дорожнього руху та вчинив адміністративні правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Читайте також: Мотоцикліст їздив п'яним у селі Гута Боровенська – заплатить понад 17 тисяч штрафу

Згідно з ч. 2 ст. 36 КУпАП, якщо особа вчинила кілька адміністративних правопорушень, справи про які одночасно розглядаються одним і тим же органом (посадовою особою), стягнення накладається в межах санкції, встановленої за більш серйозне правопорушення з числа вчинених. До основного стягнення в цьому разі може бути приєднано одне з додаткових стягнень, передбачених статтями про відповідальність за будь-яке з вчинених правопорушень.

Враховуючи, що справи про притягнення порушник до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 122-2, ч. 1 ст. 130 КУпАП розглядаються суддею одночасно, тому є підстави для їх об`єднання в одне провадження.

При розгляді справи ппідсудний свою винуватість у вчинених адмінправопорушеннях визнав повністю.

Крім повного визнання підсудним своєї вини у вчиненні даних адмінправопорушень, його вина у вчиненому підтверджується протоколами про адміністративне правопорушення. Справи були об`єднані в одне провадження. 

Суд постанови визнати порушника винним у вчиненні адміністративного правопорушення та  застосувати стягнення у виді штрафу у 17 000 гривень.

Зокрема, чоловік сплатить в дохід держави судовий збір у розмірі 454 гривні.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024