У Камені-Каширському на апаратній нараді обговорили питання діяльності ОСББ

18 Січня 2022, 13:00
У Камені-Каширському на апаратній нараді обговорили питання діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків 1359
У Камені-Каширському на апаратній нараді обговорили питання діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків

У понеділок, 17 грудня відбулась щотижнева апаратна нарада з керівників структурних підрозділів міської ради та комунальних установ громади. 

Про це інформує сайт Камінь-Каширської міської громади.

На засіданні звітувалась начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату міської ради Н.Савчук.        

Було розроблено Програму підтримки діяльності об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) на території Камінь-Каширської міської ради на 2021-2022 роки та Цільову програму «Тепла оселя» надання з місцевого бюджету Камінь-Каширської міської ради фінансової підтримки об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків, які беруть участь у програмах державної установи «Фонд енергоефективності», зокрема, у Програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» державної установи «Фонд енергоефективності», на 2021-2023 роки.

В рамках проєкту ЄС та ПРООН «Об’єднання співвласників будинків для впровадженння сталих енергоефективних рішень (HOUSES)» організовано  в місті Камінь-Каширський інформаційні зустрічі «Можливості ОСББ по залученню державної фінансової підтримки для термомодернізації будинків (заміна та утеплення покрівлі, заміна вікон і дверей на енергозберігаючі, утеплення фасадів)».

Також підписано Меморандум про співпрацю між Фондом Енергоефективностіта Камінь-Каширською міською радою.

В 2021 році було зареєстровано три нових ОСББ: 

  • «Камінь-Каширський- Воля 15» 
  • ОСББ «Камінь-Каширський – Ковельська, 8» 
  • ОСББ «№26 по вул. Коніщука м.Камінь-Каширський».

Заявки ОСББ «Камінь-Каширський – Воля,15» та ОСББ «Камінь-Каширський Шевченка 15 А»   прийняті на участь у програмі підтримки енергомодернізації багатоквартирних будинків «ЕНЕРГОДІМ» щодо співфінансування проведення термомодернізації багатоквартирних житлових будинків. Розробляється проєктно-кошторисна документація  комплексної термомодернізації багатоквартирних будинків. 

За ініціативи Камінь-Каширської міської ради, сприяння управління екології та природних ресурсів Волинської облдержадміністрації, Волинського регіонального центру підвищення кваліфікації, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру в рамках проєкту Камінь-Каширської міської ради «Чиста громада – здорова родина» проведено онлайн конференцію 06 квітня 2021 року, 3 онлайн-семінари 12, 20, 26 травня 2021 року для посадових осіб місцевого самоврядування, відповідальних за питання екології та довкілля, депутатів місцевих рад, небайдужих до екологічних питань мешканців громад Волинської області. 

В 2021 році  Камінь-Каширська міська рада  відібрана до реалізації проєкту «Перспективи сталого розвитку сільських територій», спрямованого на надання допомоги громадам у розв’язанні актуальних питань сільського розвитку та підвищенні їхнього потенціалу для розбудови сільських спільнот, що реалізується спільно з міжнародною некомерційною благодійною організацією DRA «За Європейське громадянське суспільство», громадською організацією «Спілка сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Впровадження проєкту розпочалося із навчальних онлайн-курсів упродовж вересня-грудня 2021р. «Основи сталого розвитку сільського зеленого туризму», «Сільський зелений туризм: підвищення кваліфікації», в яких взяли участь та отримали сертифікати про успішне навчання відповідальні працівники міської ради.

Організовано навчальну поїздку 13-15 жовтня 2021 року для обміну досвідом з розвитку сільського туризму на базі Грицівської територіальної громади Хмельницької області приватного підприємця Мазур Галини в рамках  проєкту. 

Змонтовано фільм «Туристична привабливість Камінь-Каширської територіальної громади».

Підготовлено концепцію «Кластер сільського зеленого туризму «Водні плеса Камінь-Каширщини».

Розроблено Програму розвитку міжнародного співробітництва та міжрегіональної співпраці Камінь-Каширської міської ради на 2021-2025 роки». 

Підготовлено інвестиційний проєкт Камінь-Каширської міської ради  «Реконструкція дитячого навчального закладу в с. Бузаки Камінь-Каширського району (коригування)» на суму 16,0 млн. грн. Проєкт включено до Програми «Велике будівництво». 

В 2021 році проведено конкурс проєктів місцевих ініціатив. Відповідно до рейтингу, складеного за результатами експертної оцінки проєктів, переможцями в 2021 році визначено проєкт Пнівненського старостинського округу «Очистка існуючої водойми «Скрипка» та благоустрій прилеглої території» та проєкт Раковолівського старостинського округу «Благоустрій вулиці  Залісся в селі Раків Ліс».

Міська рада отримала відзнаку ГУРТУ за успішно впроваджену ініціативу з відкритих даних.

В 2021 році в рамках впровадження 4 фази з покращення якості надання адміністративних послуг Програми «U-LEAD з Європою» за кошти міжнародної технічної допомоги придбано меблі та комп’ютерну техніку на суму 1,0 млн. грн. для  ЦНАП міської ради, а за внесок Камінь-Каширської міської ради, обласної державної адміністрації (3,6 млн.грн.) проведено будівельні роботи по реконструкції приміщення ЦНАПу  в місті Камінь-Каширський.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024