Жителя Камінь-Каширщини покарали за образу своєї дружини

19 Січня 2022, 09:00
Фото ілюстративне 1269
Фото ілюстративне

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності. Чоловіка судили за домашнє насильство. 

Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 20 грудня.

Підсудний, 28 вересня 2021 року близько 20 год. 00 хв. за місцем свого проживання погрожував своїй дружині фізичною розправою, висловлювався у сторону останньої нецензурними словами, внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров`ю потерпілої, чим вчинив домашнє насильство, тобто адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 КпАП України.

Під час розгляду справи підсудний вину у вчиненні домашнього насильства визнав та пояснив, що дружина пізніше прийшла додому, а тому він розсердився, внаслідок чого вчинив домашнє насильство.

Окрім визнання вини підсудного, його винуватість у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КпАП України, підтверджується дослідженими у судовому засіданні доказами. З пояснень потерпілої  у судовому засіданні вбачається, що 28 вересня 2021 року близько 20 год. 00 хв. вона пізніше приїхала додому, а тому чоловік кричав на неї, ображав, стукав по дверях кімнати, в якій вона зачинилася.

З письмових пояснень свідка від 28 вересня 2021 року вбачається, що 28 вересня 2021 року близько 20 год. 00 хв. він знаходився вдома разом із своїм батьком та малолітніми братом та сестрою, і в цей час додому приїхала мати з магазину, і його батько почав чіплятися до матері, у грубій формі питав де вона була, ображав її нецензурними словами, виганяв з будинку, погрожував матері фізичною розправою, на неодноразові зауваження припинити сварку не реагував, вів себе грубо, а тому мати закрилась у себе у кімнаті, однак батько вибив у дверях скляну шибку, і тоді мати закрилася у дитячій кімнаті, проте батько вибив там двері.

Таким чином, винуватість підсудного у вчинені домашнього насильства доведена.

Суд визнав його винним за частиною другою статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення й наклав стягнення у виді штрафу у розмірі одинадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 187 (сто вісімдесят сім) гривень. та 454 гривні судового збору на користь держави.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024