Не паліть у ліжку і уникайте перевантаження електричних мереж

01 Грудня 2017, 11:07
5570

Рятувальники дають поради, як уберегтися від лиха.

Вони зокрема нагадують, що основними причинами загорянь у помешканнях, і як наслідок загибелі людей, є власна недбалість господарів, нехтування відомими з дитинства правилами пожежної безпеки: необережне поводження з вогнем та нагрівальними електроприладами, паління у ліжку в нетверезому стані, перевантаження або несправність електромережі.

Окремо слід виділити як головну причину травмування і загибелі дітей - пустощі з вогнем та залишення малюків без нагляду дорослих.

У разі виникнення небезпеки порятунок людей залежить від лічених хвилин, тому вчасний виклик професіоналів — часто стає вирішальним у боротьбі за життя.

Саме з метою профілактики пожеж в житловому секторі напередодні осінньо-зимового опалювального сезону фахівці ДСНС проводять рейди масово-роз'яснювальної роботи по всій країні. Зокрема, подібні заходи цього тижня відбулися по всій території країни та Волинської області.

Відтак камінь-каширські рятувальники нагадують жителям району правила безпеки.

  • Не паліть у ліжку.
  • Слідкуйте за станом та справністю електромережі.
  • У разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо.
  • Не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками.
  • Намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності.

При виникненні пожежі негайно викликайте вогнеборців за номером 101, адже кожна хвилина у цій ситуації має вирішальне значення!



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024