Жителя Камінь-Каширщини засудили за домашнє насильство щодо свого колишнього тестя

15 Лютого 2022, 10:09
Фото ілюстративне 1174
Фото ілюстративне

П'яний чоловік ображав свого колишнього тестя, нецензурними словами, намагався вчинити бійку погрожуючи фізичною розправою.

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 20 грудня.

Підсудний, 3 листопада 2021 року близько 20 год. 00 хв. за місцем свого проживання ображав свого колишнього тестя, з яким проживає в одному будинку, нецензурними словами, намагався вчинити бійку, словесно погрожував йому фізичною розправою, внаслідок чого могла бути завдана шкода психічному здоров`ю потерпілого, чим вчинив домашнє насильство, тобто адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 173-2 КпАП України.

У судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, причину неявки не повідомив і заяву про відкладення розгляду справи не подав.

Потерпілий подав суду заяву, із змісту якої вбачається, що він просить розглянути справу у його відсутності та наполягає на суворому стягненні. Винуватість підсудного у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 КпАП України, підтверджується дослідженими доказами.

Так, з письмових пояснень потерпілого від 4 листопада 2021 року вбачається, що 3 листопада 2021 року близько 20 год. 00 хв. він знаходився у будинку та займався хатніми справами, і в цей момент до нього підійшов його колишній зять, який перебував у стані алкогольного сп`яніння та, взявши його за одяг, намагався викинути з будинку, погрожував йому фізичною розправою та ображав нецензурними словами.

Таким чином, винуватість підсудного у вчинені домашнього насильства доведена.

Враховуючи характер вчинених правопорушень, вищенаведені конкретні обставини справи та особу підсудний який  раніше до адміністративної відповідальності не притягувався, визнати винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді громадських робіт на строк 30 (тридцять) годин.

Крім того, стягнув ще з нього на користь держави 454  гривні судового збору.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024