Операція «Мурашка»: юннати Камінь-Каширщини взяли участь у Всеукраїнському еколого-натуралістичному поході

08 Грудня 2017, 15:55
4579

Щорічно учні Добренського шкільного лісництва, яке працює при Добренському лісництві державного  підприємства “Камінь-Каширське лісове господарство”, вивчають мурашині поселення та турбуються про мурашині сім’ї.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Згідно зі спостереженнями, які шкільна молодь проводить в цьому напрямку, виявилося, що в зимову пору, коли для мурашок настає період спокою, мурашники іноді пошкоджують дикі свині… У зв’язку з цим діти вирішили взяти участь у Всеукраїнському еколого-натуралістичному поході «Біощит»  операція «Мурашка». Це, кажуть вони, для того, аби захистити маленьких санітарів лісу. 


 

Заходи в рамках операції  здійснювалися в 11 кварталі Добренського лісництва. Під проводом керівника Ростислава Куяви, учні передусім провели інвентаризацію та паспортизацію комплексів мурашників та створення схем їх розміщення.

Також вони безпосередньо огородили мурашники та покращили умови життя-буття їх жителів шляхом прочистки й освітлення гнізд. А насамкінець провели практичні заняття на теми «Мурахи – суспільні комахи» та «Як живуть мурашки?».

Слід зазначити, що учні для своїх потреб мають спеціально облаштований кабінет, зі стендами та різноманітною пізнавальною інформацією. У цьому приміщенні вони спільно з лісівниками  лісгоспу проводять тематичні уроки, в різну пору року виїжджають у лісову місцевість, аби не лише закріпити знання на практиці, а й  вкласти власну лепту у, скажімо, створення лісових культур, догляд за ними, лісовими звірами, птахами… 










 

Коментарі
08 Грудня 2017, 22:58
Дуже гарна справа. Майбутніх учителів та науковців формують.
12 Грудня 2017, 14:56
молодці дітки!
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром