Нуйно: скажений кіт подряпав господиню

14 Грудня 2017, 17:00
7012

На Камінь-Кащирщині у селі Нуйно виявили тварину, хвору на сказ.

Через це, сьогодні, 14 грудня, відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Про це повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– 7 грудня ц. р. районна державна лікарня ветеринарної медицини отримала інформацію, що на території села Нуйно є підозра на захворювання кота на сказ. Про це повідомила власниця тварини. Мовляв, кіт поводився агресивно і подряпав її руку. Результати лабораторних досліджень, проведених в ДУ «Волинська регіональна державна лабораторія» Держпродспоживслужби України, стали відомі 12 грудня. Так, це був сказ, – поінформував начальник управління Держпродспоживслужби в Камінь-Каширському районі Віталій Макарчук. – Із цього дня спеціалісти ветеринарної медицини працюють в даному населеному пункті: проводять подвірні обходи, щеплення тварин від цієї недуги, здійснюють роз’яснювальну роботу серед місцевого населення та інші заходи згідно з діючою інструкцією. Наразі ми забезпечені вакциною в повному обсязі.

– Ситуація контрольована, адже спрацювали оперативно. Важливо не допустити розповсюдження захворювання та уникнути виникнення подібної ситуації в інших населених пунктах району та за його межами, – зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

Так, члени комісії вирішили оголосити село Нуйно та урочища «Просіка», «Дубина», «Задвір’я, «Зривчатка», «За курятником», «Морквини» неблагополучними щодо сказу.

З метою ліквідації вогнища даного захворювання керівникам лісомисливських господарств необхідно вжити заходів задля зменшення чисельності лисиць. Адже за словами Віталія Юхимовича, саме ці тварини є основними переносниками сказу.

Ветеринари закликають жителів району бути пильними та при найменшій підозрі на наявність у тварини захворювання слід негайно повідомляти органи ветмедицини.

 

 

Коментарі
15 Грудня 2017, 00:20
Кота та лиси їдять мишей, а миші можуть хворіти на сказ?
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024