Слухачі «Університету третього віку» бажають зробити традиційними духовні бесіди зі священиком

17 Грудня 2017, 11:09
2316

У приміщенні територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Камінь-Каширської РДА відбулось чергове заняття слухачів «Університету третього віку».

Цього разу до спілкування запросили настоятеля Петро-Павлівського храму УПЦ села Підцир’я протоієрея Сергія Михалюка. Про це повідомляє сайт Камінь-Каширської округи.

Священнослужитель розповів про значення посту для православного християнина та відповів на питання, які цікавили присутніх.

Студенти висловили побажання, щоб духовні бесіди стали традиційними, як і дружнє спілкування, яким закінчилась зустріч.

 



 

Коментарі
17 Грудня 2017, 14:19
От для чого ламати цю всю комедію з назвами: "студенти", "Слухачі «Університету третього віку»" ? Це, хіба, асоціюється з переможницею Всеукраїнської Премії "Жінка третього тисячоліття" - дружиною нинішнього Генпрокурора без юридичної освіти Юрія Луценка, заслуга котрої тільки у статусі дружини відомого політика. Все це веде до спотворення реалій, підміни понять, паралельного світогляду та подвійної моралі у молоді. Який, трасця його матері, Університет? Які, даруйте, студенти геріатричного ВНЗ у Камені? Хтось придумав у Києві цей симулякр, назвав його так хитро-мудро, урвав бюджетні кошти і сидить біля цього "коритця" роками. Ніхто ж не проти, аби жіночки-пенсіонерки, котрі не втратили цікавості до життя, але, на жаль, не мають з ким поспілкуватися вдома чи десь інше, об'єдналися на посиденьки, утворили якийсь Клуб за інтересами, нема гріха й у виділенні з місцевого бюджету якоїсь копійчини та кімнати-двох, що не зайняті ввечері... Вірю, що з числа цих бабусь знайдуться й "адміністратори" цього "ВНЗ", наприклад, одна з відомих профспілкових діячок району, могла б вже бути у резерві кадрів на таку посаду, їм би тільки трибуна... Але ж не називайте це сакральними словами "університет", "студент" тощо, невже бракує креативу та уяви для пошуку відповідної назви, щоб речі називати своїми іменами????
17 Грудня 2017, 15:45
Потім "студенти" чи точніше "студентки" цього "університету" на ивборах голосують за всяке кулявлобно- бппешне непотрібство .. А нам все це розгрібати ...
17 Грудня 2017, 16:14
Це ще й тігрюлькіні паклонніци - чути як вечорами після чаю з мелісою виводять "Чому розплетена коса, а на очах бринить сльоза..." )) Одним словом, це "надія і опора" соціалістичної системи та безпробудної інфантильності нашого люду, дай їм Боже здоров'я та довгих років життя, бо не їх вина у цьому всьому!
17 Грудня 2017, 21:27
Не забирайте останню надію у стареньких бути комусь потрібними. Щодо студентів, то нині і в деяких ПТУ так називають, а молоді люди з ВНЗ за навчальними досягненнями та сформованістю світогляду на рівні цих жіночок, а може й нижчому, бо бабці чималі життєві знання мають у порівнянні з молоддю. Щодо ж розпилу грошей на такі заходи, то тут у десятку попали.
17 Грудня 2017, 22:25
Так ніхто ж за світогляд чи підготовку вже й мови не веде, йдеться про термінологічні речі. Ще трохи і ми вже не будемо розуміти одне одного про що мова... Вечорниці бабусь назвіть "Поліські посиденьки", або "Гірка у Камені" - на кшалт колишніх відомих нуйнівських гірок і це відповідатиме ситуації. Адже ж у цій комедії ще й дипломи вручатимуть, випускний, все чин чином, як в Поплавського. Хіба знань у бабусь справді більше, бо, доя прикладу, на фото є колишня вчителька Мороз, дійсно розумна і розсудлива людина у місті
18 Грудня 2017, 00:55
Скільки їм треба, тим старим людям? Тільки й одна радість, що поговорили разом, може поспівали та молодого попа послухали. Дипломи їхні на вар"ята, бо вони нічого не варті, а головне конкуренцію для молодих випускників ВНЗ не становлять. Тут,-розумієте, зроблено в руслі загальносвітової концепції освіти на протязі всього життя. Головна ціль так званої освіти для бабусь полягає у продовжені тривалості життя завдяки інтеракцій в сприятливому середовищі.
18 Грудня 2017, 01:28
Та певно, що не так важко зрозуміти мету цієї забави - потішити стареньких " в руслі загальносвітової концепції освіти на протязі (впродовж) всього життя." У нас тепер і частина молоді себе втішає тим, що має університетські дипломи, дехто й два, але знань, культури, яка передбачає насамперед систему цінностей, на жаль, вона рідко коли має. А успішність, самореалізацію молодь часто підмінює лабутенами, смартами та цепурами на не завжди вмитій шиї... Я не про бабусь, якщо бути точнішим, я про тих, хто ними "опікується", бо сліпо і невдало мавпувати в Україні західний досвід перманентної освіти впродовж життя, вищої освіти на старвік - себе дурити!
18 Грудня 2017, 04:00
Різні є випускники, але певна частина таких, як ви пишете на жаль є. Однак у цьому не лише їх вина, а й технологічна відсталість країни. Спрощено, щоб бути агрономом достатньо мати сякі такі знання про сівозміну, щоб бути лісівником аля В.Домарецький такі сякі знання про рубки догляду і так далі. А для наших виробничих реалій цього достатньо, бо технології примітивні, тому там і непотрібні висококласні фахівці. Не менш відсталі технології в сфері надання послуг. При такій картині на перше місце виходять комунікативні компетенції, а тут,як не дивно, слабенькі випускники на висоті. Якось так.
18 Грудня 2017, 12:27
Ви чомусь надто ускладнюєте це все в пошуках виправдання того, що не виправдовується. Покійний Каха Бендукідзе - відомий економіст світового рівня, казав, що для досягнення певного успіху у державному будівництві спочатку потрібно назвати речі своїми іменами! Якщо зібрання бабусь, їхні вечорниці будемо називати університетом, і "Київський політехнічний ІНСТИТУТ" також називаємо університетом, то ще довго будемо мати те, що маємо. Адже терміни придумують для ідентифікації предметів, речей і явищ, а їх гібридизація породжує те, що ми тепер маємо у своїх головах - кашу! Ця каша призводить до того, що, для прикладу, в Росії з метою надання більшої самостійності УПЦ МП на Архієрейському соборі добавили в Статут ще з десяток додаткових обмежень та зобов'язань. В Україні для боротьби з корупцією борються з НАБУ і т.д. і т.п.
18 Грудня 2017, 23:08
дійсно, терміни мають бути адекватними, а інакше-це анекдот з бабцями та батюшкою.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024