У Камінь-Каширському держлісгоспі планують виготовляти пелети

18 Грудня 2017, 13:45
3735

Камінь-Каширське лісове господарство мають намір обладнати новими лісопильними лініями та зробити завод з виробництва пелетів.

Про це повідомляють на сайті Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

В області розроблено Регіональну галузеву програму енергозбереження.

 У рамках Програми на сьогоднішній день на базі Цуманського державного підприємства експлуатується комплекс по виробництву паливних пілет.  В Маневицькому, Камінь-Каширському, Цуманському, Ківерцівському, Володимир-Волинському, Городоцькому, Колківському, Любешівському, Любещівагроліс, Ратнівському, Ковельському держлісгоспах на базі встановлених стаціонарних рубальних машин для подрібнення кускових відходів та відходів від заготівель, здійснюється виготовлення технологічної та паливної тріски, яку ми поставляємо деревообробним підприємствам та бюджетним установам.

Сьогодні у структурі управління всі наявні котельні переведені на використання дров і лісосічних відходів.

Використання відходів лісозаготівель та переробки деревини сьогодні є економічно доцільним та необхідним. За попередніми розрахунками, використанням 100,0 тис. кбм відходів як альтернативного палива (а це 154 000 Гкал) можна заощадити 25,0 млн кбм газу.

В даний час обласним управлінням лісового та мисливського господарства спільно з ІАЦ «Волиньенергософт» розроблено Програму створення ринку виробництва твердого біопалива у Волинській області.

Вказаним проектом передбачається на базі Володимир-Волинського, Маневицького, Ковельського, Камінь-Каширського та Ківерцівського держлісгоспів будівництво заводів з виробництва пілет загальною потужністю 63,9 тис. тон/рік.


 

Окрім того, буде закуплено лісопильні лінії SKYWOOD по чотирьох держлісгоспах: ДП «Камінь-Каширське ЛГ», ДП «Любомльське ЛГ», ДП «Старовижівське ЛГ», ДП СЛАП «Любешівагроліс».

Державні лісогосподарські підприємства в нинішніх економічних умовах ставлять особливий акцент на поглиблення переробки деревини. Це не лише спосіб покращити фінансове становище самих підприємств та наростити обсяги податків. Це внесок лісівників у європейське майбутнє України, – пишуть Григорій НОВОСАД, Іван ЗАБРОДЕЦЬ, відділ використання лісових ресурсів ВОУЛМГ.

 

 

Коментарі
18 Грудня 2017, 18:05
Было-было-было, но прошло...
19 Грудня 2017, 02:55
Та не зовсім так. Тут технологія на базі преса-гранулятора, а він відносно новий девайс.
19 Грудня 2017, 13:04
Дуже красиво канєшно це все озвучується але в КК лісгоспі навіть палетів виготовити не можуть а ви розповідаєте про пелети виготовлення яких набагато складніший технологічний процес
19 Грудня 2017, 14:34
Встановлять обладнання за мільйони а потім хтось на ньому буде заробляти бо самі вони навіть палетів виготовити не можуть
19 Грудня 2017, 18:12
давно вже це потрібно було зробити. Це я думаю троху краще ніж дрова, так як ккд більший ніж у деревини
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром