Роботодавцям нагадали, що заробітна плата працівників не може бути нижче мінімальної

23 Грудня 2017, 11:32
1980

Представники Камінь-Каширського центру зайнятості зустрілися із роботодавцями, які виплачують своїм працівникам заробітну плату меншу від мінімальної.

Так, аби попередити негативні наслідки у разі звільнення працівників, директор Камінь-Каширського районного центру зайнятості Лілія Дзямко спільно з провідними фахівцями з питань зайнятості  обговорили ряд питань зокрема із керівниками та представниками Нуйнівської сільської ради, Камінь-Каширського центру первинної медико санітарної допомоги та Територіального центру соціального обслуговування населення (надання соціальних послуг) Камінь-Каширської РДА.

У них середня заробітна плата штатних працівників у вересні 2017 року була нижчою від мінімальної.

Директор Камінь-Каширського РЦЗ Лілія Дзямко та фахівці проінформували про те, що мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на території України для підприємств усіх форм власності й господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників, за будь-якою системою оплати праці тому необхідно дотримуватись цих мінімальних гарантій.

Зрештою в ході розмови було з'ясовано, що працівники на даних підприємствах працюються згідно штатного розпису на умовах неповного робочого дня. Вони задоволені своїм графіком роботи, та звільняти даних працівників у майбутньому  в  роботодавців немає наміру.

Також представники Камінь-Каширського РЦЗ розповіли співрозмовникам про послуги служби зайнятості, та про користь яку підприємства можуть отримати скориставшись цими послугами.

Учасники зустрічей змогли задати запитання, які їх цікавили та отримали вичерпні відповіді.

 

 

Коментарі
23 Грудня 2017, 17:41
І тобі, і мені - добре! Провели, поставили галочку, все залишилось на своїх місцях. До нових зустрічей! Реальної користі від служби немає. Все провертається спільно з роботодавцем, прийняті на роботу лише оформляються через біржу. А людині треба лише вчасно прийти, відмітитись і отримувати гроші за безробіття. За ці гроші та видатки на біржі України вже можна було б не один завод побудувати і влаштувати туди всіх лінтяїв разом з біржовиками!
24 Грудня 2017, 20:25
У нас же демократія і кожен робить все що захоче...
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024