Камінь-Каширську міську раду зобов'язали подбати про об'єкти культурної спадщини

13 Квітня 2022, 17:36
Фото ілюстративне 767
Фото ілюстративне

Прокурори на Камінь-Каширщині вжили заходів задля збереження пам’яток археології.

Про це інформує Камінь-Каширська окружна прокуратура.

Волинський окружний адміністративний суд задоволив позов Камінь-Каширської окружної прокуратури в інтересах Управління культури, з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації, визнав протиправною бездіяльність Камінь-Каширської міської ради та зобов’язав вжити заходів задля занесення до Державного реєстру нерухомих пам'яток України двох об'єктів культурної спадщини місцевого рівня – городища ХІІ-ХІІІ століття у Камені-Каширському та городища невизначеного часу поблизу урочища «Озюрко».

Прокурори з'ясували, що орган місцевого самоврядування попри вимоги Закону України «Про охорону культурної спадщини» досі не виготовив облікової документації на ці два об’єкти, відтак відомості про них у Державний реєстр нерухомих пам'яток України також не внесені.

Відсутність відомостей про пам’ятки археології в Реєстрі не забезпечує їхнього належного захисту, догляду та збереження і уможливлює незаконні дії щодо них.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді домоглися зобов'язання сільської ради вчинити усі необхідні дії задля збереження обох об’єктів культурної спадщини.

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024