Як діяти у надзвичайній ситуації у воєнний час: для директорів шкіл Камінь-Каширської громади провели навчання

17 Червня 2022, 11:24
Директорів закладів освіти навчають, як діяти у надзвичайній ситуації 466
Директорів закладів освіти навчають, як діяти у надзвичайній ситуації

У четвер, 16 червня, в Центрі культури та дозвілля Камінь-Каширської міської ради провели навчання з питань дотримання безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу в період воєнного стану.

Консультували спеціалісти «Ковельських територіальних курсів Національно-методичного центру ЦЗ та БЖД у Волинській області», – повідомляє управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради.

Керівник управління гуманітарної політики Сергій Лукашук на початку зустрічі наголосив директорам про важливість навчання, адже воно дозволить їм проводити самостійно фахове навчання з працівниками їхніх закладів освіти. Опанувавши необхідні знання освітяни зможуть реагувати оперативно на виклики та надзвичайні ситуації у воєнний час.

Також очільник управління розповів про формат (офлайн, онлайн), за яким буде здійснюватись освітній процес у ЗЗСО. Зокрема, звернув увагу на необхідність створення найпростіших захисних споруд, відповідно до визначених вимог.

Завідувач курсами Борис Андріюк та майстри виробничого навчання – Володимир Ващук і Сергій Куришев розкрили нормативно-правову базу, якою повинні керуватися директори ЗЗСО у своїй роботі з даного питання, яких правил та інструкцій дотримуватись та як здійснювати евакуацію в разі надзвичайних ситуацій.

Про різні види вибухонебезпечних предметів та поводження з ними керівників інформував Вадим Колтунович – фахівець Камінь-Каширське РУ ГУ ДСНС України у Волинській області

Завідувач навчально-консультаційним пунктом у місті Камені-Каширському – Володимир Багнюк доповідав про особливості дотримання правил пожежної безпеки у закладах освіти, поводження з первинними засобами пожежогасіння та продемонстрував правила користування вогнегасниками.

На базі Камінь-Каширського РУ ГУ ДСНС учасники навчання ознайомилися з новітньою технікою та спорядженням вогнеборців, а також мали змогу практично закріпити здобутті знання з гасіння пожежі.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024