В Україні вшановують пам'ять «кіборгів»

16 Січня 2018, 19:10
1764

З ініціативи легендарних героїв-«кіборгів», які пройшли через 242-денне жахіття запеклих боїв, 16 січня вважається днем захисників Донецького аеропорту та вшанування пам’ять загиблих побратимів. Навіть попри те, що ця дата не є офіційною, саме сьогодні вона нагадує про великий подвиг мужніх воїнів, їхню стійкість, безстрашність і непереможність.

7 грудня 2017 року відбувся прем’єрний показ української кінострічки режисера Ахтема Сеїтаблаєва «Кіборги» – військово-історичної драми, котра й розповідає про героїчну історію захисту Донецького аеропорту та про незламних і відважних українських бійців, здатних на самопожертву, – ідеться на сайті РДА.

«Сьогодні, 16 січня, Україна вшановує пам’ять «кіборгів», які героїчно тримали оборону Донецького аеропорту, які відстоювали цей плацдарм до останнього подиху, до останньої краплі крові. Подвиг відданих синів Української держави став символом незламності та мужності. Вони назавжди вписали свої імена в історію незалежності нашої Батьківщини. Нині Україна немислима без цієї історії. Світла пам'ять Героям!» – написав на своїй сторінці у Facebook голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024