Латвійські партнери засвідчили готовність до співпраці з Камінь-Каширською громадою

29 Липня 2022, 09:00
Латвійці підписали договір про співпрацю з Камінь-Каширською громадою 710
Латвійці підписали договір про співпрацю з Камінь-Каширською громадою

Символічно в День української державності 28 липня голова муніципалітету Південне Курземе Латвійської Республіки Айварс Приєдолс під час урочистого засідання на сесії муніципалітету підписав Договір про співпрацю самоврядування Південно Курземського краю Латвійської Республіки і українською Камінь-Каширською міською радою.

Про це на сайті міськради повідомила начальниця відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва міської ради Надія Савчук.

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась 26 травня цього року виступав онлайн перед депутатами на сесії муніципалітету Південне Курземе. Очільник Камінь-Каширської громади Віктор Іванович розповідав  латвійським партнерам про теперішній стан та перспективи розвитку громади, а також щиро дякував Латвії за допомогу та підтримку України під час російського вторгнення.

Договір передбачає розвиток  відносин та співробітництва в сфері спорту, культури, туризму, проєктів, сільського господарства (підприємницької діяльності), між установами місцевого самоврядування, недержавними організаціями та підприємцями, а також співробітництво у сфері дітей та молоді.

Голова муніципалітету Південне Курземе Айварс Приєдолс виступив з ініціативою побратимства та оздоровлення українських дітей з Камінь-Каширської територіальної громади в літніх таборах Латвії.

Латвійські друзі вже готуються прийняти  дітей з Камінь-Каширської громади в серпні цього року, розробили цікаву та пізнавальну програму. Муніципалітет Південне Курземе туристично привабливий, оскільки розташований біля Балтійського моря.

Міжнародне українсько-латвійське побратимство  стало завдяки участі у діалогах між представниками місцевого самоврядування України та Латвії «Місцеве самоврядування єднає світ заради миру», що відбувалися онлайн 26 квітня, 3 травня та 25-26 травня 2022 року за організації Асоціації малих міст України та Спілки місцевого самоврядування Латвії в рамках проєкту «Місцеве самоврядування об'єднує світ заради миру!». 

В усіх заходах брала учать виконавчий директор Асоціації малих міст України Оксана Кирилюк та начальник відділу проєктної діяльності та міжнародного співробітництва апарату Камінь-Каширської міської ради Надія Савчук.

Камінь-Каширський міський голова Віктор Пась підпише Договір про співпрацю незабаром.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024