У Камені-Каширському говорили про ризики нелегальної трудової міграції

29 Липня 2022, 11:56
Ризики нелегальної трудової міграції 622
Ризики нелегальної трудової міграції

У Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості  28 липня провели інформаційний семінар "Ризики нелегальної трудової міграції", приурочений до Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми.

У заході взяли участь шукачі роботи, фахівці районної філії, юрист Камінь-Каширського бюро правової допомоги Інна Бондар, – інформують на сайті Камінь-Каширської міської ради.

Торгівля людьми – це злочин, жертвами якого можуть бути чоловіки, жінки, діти. Однією із вразливих категорій є безробітні особи, тому фахівці служби зайнятості  попереджають  про ризики та небезпеку, яка чекає на них у разі нелегального працевлаштування, в тому числі  за кордоном. 

Під час семінару звернули увагу на основні причини торгівлі людьми: безробіття, необізнаність громадян щодо можливостей працевлаштування, попит на дешеву робочу силу, бажання швидко заробити великі гроші, діяльність злочинних угрупувань. 

Крім того зауважили, що саме легальне працевлаштування гарантує забезпечення конституційних прав усіх учасників ринку праці.

Інна Бондар наголосила на основних формах торгівлі людьми, надала детальну інформацію, як законно оформити трудові відносини, куди звертатись за допомогою в разі небезпеки в Україні і за кордоном.

Учасники заходу отримали інформацію, яка допоможе  вчасно розпізнати небезпеку і уберегти себе від будь-яких форм рабства.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024