Камінь-Каширський: відбувся п'ятий Різдвяний благодійний концерт

17 Січня 2018, 18:52
5483

У неділю, 14 січня, з благословення Преосвященнішого Нафанаїла єпископа Волинського і Луцького в актовій залі Камінь-Каширського Районного будинку культури відбувся вже традиційний п’ятий Різдвяний благодійний концерт.

Організувало його духовенство Камінь-Каширського благочиння Волинської єпархії УПЦ.

Відповідальним за проведення даного заходу був настоятель храму Усікновення глави святого Іоанна Предтечі села Гута-Камінська священик Сергій Курапов.

Метою даної благодійної акції став збір пожертв для підтримки сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також для діток наших захисників, які віддали Свої життя за цілісність України в зоні проведення АТО.

Розпочалося святкове дійство зі співу хору духовенства Різдвяного тропаря. Після цього місцевий благочинний протоієрей Стефан Михалюк привітав усіх присутніх в залі з Різдвом Христовим і закликав проявити своє милосердя по відношенню до дітей сиріт, які опинились у тяжких життєвих обставинах та діток Воїнів АТО, які полягли захищаючи територіальну цілісність України.

Хори храмів Різдва Пресвятої Богородиці та святої мучениці Параскеви П’ятниці сіл Видерта і Осівці по черзі виконали декілька колядок.

Особливі за мелодикою та змістом щедрівки пролунали з вуст сімейного колективу родини клірика Камінь-Каширського благочиння протоієрея Богдана Андрійчука.

Молоді вокальні таланти Іщик Інна та Пащук Ірина зачарували глядачів майстерним співом різдвяних піснеспівів.

Справжньою окрасою став виступ хорів Районного будинку культури “Колорит” та “Родовід”, які в неперевершеній манері виконували колядки та духовні канти. Глядачі оплесками дякували за ці хвилини високого хорового мистецтва, що подарували всім присутнім на концерті ці колективи. 

Під час Різдвяної вистави в майстерному виконанні вихованців Недільної школи, що діє при храмі Різдва святого Іоанна Предтечі села Кримне, всі присутні на концерті мали можливість долучитися до збору благодійних пожертв.

Завершував цей святковий вечір спів хору духовенства Камінь-Каширського благочиння під керівництвом настоятеля храму Різдва Пресвятої Богородиці с. Видерта протоієрея Анатолія Деречея. Після виконання колядок священики разом із усіма присутніми в залі заспівали “Вічную пам’ять…” полеглим на полях боїв Захисникам України, Героям “Небесної Сотні” і всім від віку спочилим православним християнам. Далі пролунало традиційне “Многоліття” всім живим, тим, хто продовжує славні традиції благодійництва та допомоги і підтримки інших.

Щиро дякуючи усім присутнім за активну участь в цій черговій благодійній акції, що організована зусиллями та стараннями духовенства Української Православної Церкви Камінь-Каширського благочиння, благочинний протоієрей Стефан оголосив підсумок збору пожертв, зібраних даного вечора – 12 504 гривні.

Хай Милосердний Господь сторицею віддячить усім Благодійникам!

 

1

1



1

1















 

 

Коментарі
18 Січня 2018, 13:13
шось так все страшно і похмуро
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром