Одноразове добровільне декларування: жителів Камінь-Каширщини консультують податківці

05 Серпня 2022, 13:45
Податківці пояснюють вимоги до декларування майнових активів 371
Податківці пояснюють вимоги до декларування майнових активів

Відвідувачі Центру обслуговування платників Камінь-Каширської ДПІ активно цікавляться нормами одноразового добровільного декларування. 

Податківці пропонують кожному потенційному декларанту якісну консультаційну допомогу, – інформує сектор інформаційної взаємодії ГУ ДПС у Волинській області

Серед найбільш актуальних питань, які просять роз’яснити громадяни, – вимоги до декларування майнових активів.

«Ми пропонуємо нашим відвідувачам переглянути друковану продукцію, яка у доступній формі інформує про особливості подання одноразової добровільної декларації. Звертаємо увагу, що можливість  на прийнятних умовах задекларувати активи, що придбані за кошти, з яких не сплачено податки, держава запропонувала вперше, тож одноразовим добровільним декларування варто скористатися»,  – зазначає Наталія Божко.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують, що активи, які не перевищують 400 тисяч гривень, декларувати не потрібно. Можна не декларувати квартиру/квартири, загальна площа яких не перевищує сукупно до 120 кв. м. та будинок/будинки , загальна площа яких не перевищує сукупно до 240 кв. м, технічні споруди до 60 кв.м., земельні ділянки - у межах норм безоплатної приватизації та один транспортний засіб особистого некомерційного використання. 

Якщо площа нерухомості чи іншого майна перевищує зазначену, або ж особа має активи вартістю понад 400 тисяч гривень і придбала їх за рахунок доходів, з яких не сплачено податків, варто скористатися правом на податкову амністію.

Особи, які задекларують активи, придбані за доходи без сплати податків, за умови сплати одноразового збору з одноразового добровільного декларування, звільняються від кримінальної, адміністративної та фінансової відповідальності за несплату податків.

Щосереди громадяни мають можливість отримати консультації щодо подання одноразової добровільної декларації за номером телефону «гарячої» лінії Головного управління ДПС у Волинській області в м. Луцьку (0332) 777-106 з 10.00 до 12.00.

Потенційні декларанти можуть ознайомитися з положеннями пропонованої податкової амністії на субсайті Головного управління ДПС у Волинській області.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39