Поліція Камінь-Каширщини зафіксувала 255 випадків керування авто у стані сп’яніння

07 Серпня 2022, 13:15
Поліція Камінь-Каширщини зафіксувала 255 випадків керування авто у стані сп’яніння 527
Поліція Камінь-Каширщини зафіксувала 255 випадків керування авто у стані сп’яніння

На Волині за сім місяців правоохоронці зафіксували майже півтори тисячі випадків керування транспортом у стані сп’яніння.

Про це повідомили у секторі комунікації поліції Волинської області.

Випадки керування у стані сп’яніння протягом січня-липня 2022 року задокументовані:

у Луцькому райуправлінні поліції (РУП) – 520,

у Ковельському РУП – 416,

у Володимир-Волинському райвідділі (РВП) – 266,

у Камінь-Каширському РВП – 255.

Факти правопорушень належним чином задокументовані: на винуватців складені протоколи за ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Справи направлені для прийняття рішень до суду.

Правоохоронці нагадують, що адміністративна відповідальність за керування транспортним засобом у стані сп’яніння карається штрафом у 17 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Якщо протягом року водій вдруге сів за кермо п’яний, йому загрожує вже 34 тис. грн штрафу та три роки позбавлення права керування з оплатним вилученням транспортного засобу; втретє: штраф – 51 тис. грн з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 10 років з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника, або адміністративний арешт на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами на 10 років.

«Застерігаємо від керування транспортним засобом напідпитку, оскільки це створює небезпеку не лише для водія, але й для інших учасників дорожнього руху», – додали у поліції.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром