Чи відкриються школи Камінь-Каширщини з 1 вересня: Рада оборони Волині прийняла попереднє рішення

11 Серпня 2022, 07:06
Чи відкриються заклади освіти району з 1 вересня 769
Чи відкриються заклади освіти району з 1 вересня

Навчальний процес офлайн розпочнеться там, де буде створене безпечне освітнє середовище

 

Про це повідомляє Волинська обласна державна адміністрація.

На Волині до початку нового навчального року в очному режимі рекомендовані 27 % освітніх закладів з числа обстежених спеціальними комісіями. Про це стало відомо під час наради з питань підготовки закладів освіти до нового навчального року та створення безпечних умов під керівництвом державного секретаря Міністерства освіти і науки України Сергія Захаріна.

За дорученням начальника обласної військової адміністрації участь у нараді взяв його перший заступник Сергій Мовенко.

Сергій Мовенко поінформував, що згідно з попереднім рішенням Ради оборони області, в територіальних громадах, які розташовані у 50-ти кілометровій зоні від кордону з білорусією, навчання відбуватиметься у дистанційному режимі. Це Шацька, Любешівська, Камінь-Каширська та Ратнівська громади. Загалом – 25 % освітніх закладів області.

В ході обговорення Державний секретар МОН Сергій Захарін озвучив державну політику щодо нового навчального року.

«Навчальний процес офлайн повинен розпочатися у тих освітніх закладах, де це дозволяє зробити безпекова ситуація. Держава робить усе, щоб це була максимальна кількість шкіл, – заявив Сергій Захарін. – На це є декілька важливих причин. По-перше, потрібно повертати наших громадян у рідну державу, по-друге – кожен має працювати на своєму фронті та підтримувати економіку держава, і останнє – ми маємо забезпечити якісний освітній процес».

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024