У лютому до 20 градусів морозу, а в травні – літні температури прогнозує камінь-каширський синоптик

22 Січня 2018, 21:00
15463

Володимир Деркач із Каменя-Каширського складає свої прогнози за старою народною методикою, виходячи з погодних даних в проміжку від католицького до православного Різдва.

Кожен з цих 12 днів відповідає за певний місяць наступного року, – повідомляє ukr.media.

Прогнози погоди народний синоптик робить вже більше 15 років – і не помиляється. Його «передбачення» передусім стосуються тієї місцевості, де він і спостерігає за хмарністю, вітром, опадами та температурою за вікном – Полісся.

Отже? Володимир Деркач передбачає, що холоди прийдуть у середині останньої декади січня. А серйозні морози вдарять вже в лютому – до -20. Такі суворі періоди будуть короткостроковими.
Перша декада останнього місяця зими також буде досить ласкавою в плані погоди. На початку другої настане похолодання, а в середині місяця – відлига. Після неї – знову мороз. Сильним "мінусом" погода буде лякати за кілька днів. У кінці місяця температура опуститься під -20.
– E першій декаді лютого можна не чекати нижче десяти градусів морозу, на Волині навіть будуть теплі дні з «плюсом», – зазначає народний синоптик. – Наприкінці місяця почнеться боротьба між зимою і весною, але на тепло ще не варто розраховувати. Будуть і денні, і нічні морози.
Вже на початку березня нас зігріє сонечко – встановиться весняна погода, але невеликі морози ще збережуться. В середині-кінці березня зима буде святкувати короткострокову перемогу – настане серйозне похолодання.
Сильних опадів не передбачається, але в центральній частині країни ситуація може бути іншою.
Справжня весна настане в середині квітня, а травень порадує і зовсім літніми температурами.

Коментарі
23 Січня 2018, 23:18
Я і без шановного Деркача знаю що в травні буде тепло.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024