Рятувальники намагаються вберегти громадян від льодових пасток

21 Січня 2018, 11:23
2488

Ппрацівники Камінь-Каширського районного відділу провели рейд у місцях зимової риболовлі, а саме на озері Ольблє, що знаходяться поблизу сіл Грудки та Осівці Камінь-Каширського району.

Рятувальники наголосили, що лід на замерзлих водоймах завжди несе в собі небезпеку для життя людей, – повідомляє УДСНС України у Волинській області.

Розповіли, що перед тим, як вийти на лід, слід оцінити його товщину, колір, врахувати наявність рослинності. Адже для, того, щоб одна людина могла просто пройтися по льоду, мінімальна товщина повинна бути 7-10 см. Для групи людей товщина повинна бути значно більшою.

Рибалки, в свою чергу, коли роблять лунки, зменшують безпеку льоду. Всі ці вимоги справедливі для чистої водної гладі, але також слід враховувати рослинність – вона зменшує безпеку льоду і робить його пухким.

Важливо враховувати колір льоду – він повинен бути світло-сірим. Якщо він не прозорий, значить, лід багатошаровий, зі снігом. Він може бути нагорі щільним, а всередині – рихлим, неміцним, що в свою чергу є небезпекою.

Бережіть себе – не ступайте на лід!

 





 

 

Коментарі
21 Січня 2018, 22:56
А там хіба риба є?
22 Січня 2018, 16:01
приходять побухати)
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром