Як відзначили День Соборності України у Камені-Каширському

22 Січня 2018, 16:08
3591 Джерело: kamadm.gov.ua

У понеділок, 22 січня, у районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди Дня Соборності України.

Присутніх на заході привітали голова районної ради Віктор Сус та голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– День Соборності України, який ми відзначаємо з 1999 року на державному рівні,  –  це подія, яка посідає особливе місце, адже вона є одним із перших виявів становлення сучасної української нації, – зазначив під час свого виступу керівник виконавчої гілки влади в районі. – Акт злуки, проголошений 22 січня 1919 року, став правовим підґрунтям для возз’єднання українських земель; ним було скріплено та підтверджено віковічне прагнення нашого народу бути єдиним і незалежним. Сьогодні російський агресор намагається нас роз’єднати, знесилити, сподіваючись, що українцям забракне єдності. Скажу ствердно: його надії марні. Ми обов’язково переможемо і мир повернеться на нашу благословенну землю!

Опісля присутні в залі хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх полеглих патріотів, що в різні роки віддали своє життя за єдність Батьківщини, мир та спокій у державі. Від учасників даного заходу представники молодого покоління поклали квіти до пам’ятників борцям за Україну.

Настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир, у своєму виступі відзначив, що сьогодні український народ повинен бути, як ніколи, єдиним перед загрозами, що постали, незалежно від того, яких політичних та релігійних уподобань дотримується та чи інша людина.

Від імені військових капеланів Волині за активну підтримку українських військовослужбовців священнослужитель вручив подяки директорам державних підприємств «Камінь-Каширське лісове господарство» В’ячеславу Кузьмичу та «СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» Олександру Грицаю.

Завершилися урочистості патріотичним концертом, який для гостей свята організував колектив районного будинку культури.

 


kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

kamadm.gov.ua
kamadm.gov.ua

 

 

Коментарі
23 Січня 2018, 17:19
А попів з УПЦ МП не запрошували, чи не було благословення з Єпархії?
23 Січня 2018, 18:27
Їм вставати заборонено, коли вшановують полеглих хвилиною мовчання.
23 Січня 2018, 21:38
Ось вам і яскравий приклад двуликості цієї конфесії - вони за "мир" в Україні, але там де йдеться про Соборність, Незалежність, цілісність держави Україна, про захисників її кордонів - там ні ногою! Ще трохи і зачнуть провадити служби за федералізм, аки шлях до миру, та проповідувати "вчення" відомого Кума...
25 Січня 2018, 00:02
Запитував священиків Камінь-Каширського благочиння - їх не запрошували...
25 Січня 2018, 21:48
Дякую за таку розвідку! Мабуть, Сус з Дунайчуком вирішили не псувати відносини зі своїми місцевими духовними капеланами і не протиставляти їх з луцьким єпархіальним начальством... ))
Коментар
28/03/2024 Середа
27.03.2024
20:39