У дитсадках Камінь-Каширської громади частково відновили освітній процес

06 Жовтня 2022, 13:08
Дистанційка у дитсадках 1017
Дистанційка у дитсадках

З першого жовтня у Камінь-Каширській громаді для підготовчих груп 5-річного віку розпочали освітній процес у дистанційній формі.

Про це інформує управління гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради.

«З першого жовтня розпочався освітній процес у дистанційні формі для підготовчих груп 5-річного віку, оскільки дошкільна освіта для дітей шостого року життя є обов’язковою, адже це стартова платформа для навчання в НУШ. Впровадження дистанційної форми навчання є важливим аспектом в організації роботи. Потрібно надолужити весь той час, який був втрачений, щоб належним чином підготувати дитину до школи» – зауважує керівник управління гуманітарної політики Сергій Лукашук.

У зв’язку з відновленням роботи садків, директорам закладів дошкільної освіти проведено нараду «Організація освітнього процесу в умовах воєнного стану» під час якої обговорили актуальні питання щодо організації освітнього процесу в умовах воєнного стану.

Очільник управління Сергій Лукашук, головний спеціаліст відділу освіти Олеся Костюк, а також директорка центру професійного розвитку педагогічних працівників Марина Ніщик та голова районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Кузьмич взяли участь в обговорені.

У Камінь-Каширській громаді дистанційна форма роботи в онлайн-режимі для садків нова, адже в практичній діяльності її не застосовували. Працювати з платформами, які допомагають здійснювати таку роботу, створювати відеопрезентації, а також користуватися програми для швидкого аналізу інформації та її узагальнення – цього навчали вихователів під час педагогічного коучингу «Дистанційна освіта в дошкіллі: реалії і перспективи».

Олеся Костюк спільно з Мариною Ніщик та консультантом центру Юрієм Довжиком інформували педагогів, які будуть здійснювати виховний процес у старших групах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024