У соцмережах поширили маніпулятивний меседж про Залужного

07 Жовтня 2022, 11:04
Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний (Фото:Генеральний штаб ЗСУ / Facebook) 2819
Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний (Фото:Генеральний штаб ЗСУ / Facebook)

У середині вересня в мережі поширили інформацію, що нібито Головнокомандуючого ЗСУ Валерія Залужного хочуть «зняти» і замінити. Подібного роду повідомлення зявлялися зокрема і у постах жителів Камінь-Каширського району.

«Проти Залужного змова!!! Хочуть зняти і поставити совкового! Україна має захистити Залужного!!!», – писали у фейсбук-постах.

Фактчекери Район.Камінь-Каширський спробували знайти підтвердження чи пояснення такого роду меседжів.

«Президент Зеленський спровокував конфлікт у військовому керівництві, відзначивши звільнення Ізюму разом з генералом Сирським, і демонстративно не запросив і не відмітив заслуги главкома ЗСУ Залужного» – написав журналіст Юрій Бутусов.

Серед іншого він також сказав: «Останніми місяцями Офіс президента провокує штучний конфлікт між Залужним та Сирським, протиставляючи цих двох керівників, і в Ізюмі це було продемонстровано. Політичні  інтриги,  таким чином, демонструють Залужному, що заміна на його місце підготовлена. Важко зрозуміти, навіщо це робити під час напружених бойових дій, адже авторитет Залужного дозволяє впевнено діяти самому президенту, і спиратися на армію»

[/img]

Його слова викликали дискусію у коментарях під постом на фейсбук-сторінці, до якої долучилися і наші краяни.

У той же час Генеральний штаб України виступив із заявою, що серед військових не допускається розкол.

«Сили оборони під керівництвом Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України Володимира Зеленського роблять все можливе для звільнення української землі від російської окупації та стримування агресора. Ми керуємося принципом єдиноначальності і не допускаємо всередині військового колективу розколів.Будь-які політичні спекуляції довкола конкретних дій на тому чи іншому напрямку і відверто провокативне намагання втягнути у це вище військово-політичне керівництво держави неприпустимі. Єдність і командна робота - запорука нашого успіху! І зрозуміло, що деяким блогерам абсолютно точно не слід сьогодні розповідати про неіснуючі конфлікти, що позначається на наших спроможностях та консолідації. Ще раз: не треба говорити про те, чого немає і що призводить до суспільного непорозуміння», – йдеться у повідомленні.

Зауважимо, раніше, в серпні, інформацію про можливе переведення головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного на посаду в Міністерство оборони України спростовували в офісі президента. Це зробив сам президент Володимир Зеленський на пресконференції за підсумками саміту Кримської платформи, інформує Суспільне. А заступниця міністра оборони Ганни Маляр, за даними nv.ua, зазначила, що це – фейк. І поширюють його як російські, так і деякі українські ресурси та спікери.

Додамо, що в серпні СБУ повідомила про знешкодження організованого угруповання, яке створило потужну ботоферму для дискредитації керівництва нашої держави та розхитування суспільно-політичної ситуації.

Висновки

Отже, розповсюджуючи інформацію не із офіційних джерел, не варто забувати, що вона може бути поширена агресором, який намагається маніпулювати сприйняттям подій.

А ще слід аналізувати, від кого виходить те чи інше повідомлення, та що може мати на меті.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром