Кацапів дискваліфікували, а воєгощанцю Іванові Банзеруку вручили срібну медаль

08 Листопада 2022, 22:15
Іван Банзерук став срібним призером Кубку Європи 2015 року 416
Іван Банзерук став срібним призером Кубку Європи 2015 року
Волинському легкоатлету Івану Банзеруку вручили срібну медаль, яку він виборов на Кубку Європи зі спортивної ходьби у 2015 році на дистанції 50 кілометрів.
Така затримка з нагородженням волинського скорохода пов’язана з допінговою дискваліфікацією кцпських спортсменів, які на той час посіли друге та третє місце. Лише відкрита допінг-проба все розставила на свої місця, – повідомляє Федерація легкої атлетики Волинської області.
Чемпіонат Європи зі спортивної ходьби, в якому взяла участь збірна України, відбувся в іспанській Мурсії. У складі українців був і волинянин Іван Банзерук.
Змагання відбувалися на дистанції 50 кілометрів – Банзерук посів четверте місце, бронзу та срібло взяли мскалі.
Однак взята після змагань допінг-проба кцпів виявилася позитивною. Тож вони були дискваліфіковані, відповідно, їхні медалі забрали.
Відтак збірна України отримає заслужені срібні медалі у загальному заліку, а Іван Банзерук – ще й срібну в особистому.
«Вони не згадують про те, що їхня країна напала на нас. Тому я вважаю правильним рішенням відсторонення російських спортсменів від усіх змагань. Від жодного російського спортсмена я не чув, що так не має бути», – сказав Іван Банзерук Волинським новинам та додав, що не намагався достукатися до російських спортсменів після початку повномасштабної війни, адже це просто не має сенсу.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024