Дороги, МПО, пункти незламності: над чим працюють у Сошичненській громаді

26 Листопада 2022, 11:45
Ремонт дороги 350
Ремонт дороги

Будівництво нового підрозділу місцевої пожежної охорони, ремонт доріг, підтримка ЗСУ, робота «Пунктів Незламності» – так у воєнних реаліях функціонує Сошичненська громада.

Тут нещодавно побувала начальниця районної військової адміністрації Ольга Ващук, – повідомляє відділ інформаційної діяльності Камінь-Каширської РДА.

Село Стобихівка. Разом з усією громадою та жителями довколишніх сіл провели в останню земну дорогу захисника України, уродженця Сіверськодонецька – Володимира Кравця, який з початку війни, потрапивши в це село, волею долі назавжди сюди повернувся. Світла пам’ять Герою!

У Стобихівці Ольга Петрівна побувала на місці, де активно працюють над покращенням захисту громади від пожеж і надзвичайних ситуацій. З цією метою тут невдовзі функціонуватиме МПО. Його зводять місцеві жителі та представники бізнесу власними силами й ресурсами. Нині побудована «коробка» майбутнього підрозділу.

Окрім того, на Стобихівському напрямку провели роботи з благоустрою автошляхів. Для ліквідації ямковості дорожники спрямували 808 тонн щебеню, придбаних за кошти державного бюджету, та ще 500 тонн організували підприємці. Відтепер ділянки, які потребували ремонту, відновлені та знову стали безпечними для проїзду. Адже на місці колишніх ям – щебеневе покриття. Виконавець ремонтних робіт – підрядник – ПрАТ «Ковельське ШБУ».

Насамкінець начальниця РВА Ольга Ващук оглянула «Пункт Незламності» в селі Сошичне. Нагадаємо, що це спеціально облаштоване місце, куди кожен може прийти та отримати базові послуги, зокрема у випадку тривалого відключення електроенергії. Безоплатно доступні: електрика, мобільний зв’язок, тепло, вода тощо. 

– Потрібно розуміти, ця зима буде найважчою за всю історію незалежності нашої держави. Бути готовими до неї – ще один виклик, який нам разом потрібно пройти. Вистоїмо, незламні, адже, як бачимо, життя не спинило свій плин. Працюємо далі, підтримуємо стабільну життєдіяльність краю. Все буде Україна! – резюмувала Ольга Ващук.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39