У Камені-Каширському встановили смітники для роздільного сміттєзбирання

04 Лютого 2018, 20:47
4890

Ось уже тиждень містяни та гості райцентру мають можливість викидати скло, папір, пластик та органічні відходи у спеціальні сміттєві баки.

«Європа!» – багато хто зауважує чи то скептично, чи з надією на позитивні зміни у свідомості краян. Однак чи готові ми до цієї «Європи».

Встановили ці смітники в рамках реалізації природоохоронної програми, яку запланували втілити в життя міська влада спільно із комунальниками.

 


 

Ще минулого року у міській раді була розроблена Програма охорони навколишнього природного середовища. Запит стосовно фінансової підтримки у її реалізації направили навесні 2017 року у Міністерство екології та природних ресурсів України. І його підтримали.

– За сприяння нородної депутатки Ірини Констанкевич із державного бюджету на придбання спецтехніки виділили 3 мільйони 100 тис. грн. Фінансово долучилися до реалізації програми і міська рада та комунальне підприємство. На умовах співфінансування вони виділили 300 та 100 тисяч гривень відповідно, – розповідає керівник Камінь-Каширськогго ВУЖКГ Ігор Каденчук.

А передбачалося у Програмі, зокрема, закупівля спецобладнання комунальному підприємству міськради для екологічно-безпечного, роздільного збирання, сортування, знешкодження, захоронення, зберігання твердих та рідких побутових відходів, придбання смітників та сміттєвих баків для роздільного сміттєзбирання.

Так, Камінь-Каширське ВУЖКГ придбало за цих 3,5 мільйона гривень: вакуумний автомобіль марки ГАЗ-5312 для збору та перевезення рідких побутових відходів (вартість – 191 000 грн), сміттєвоз з боковим завантаженням на базі ГАЗ-33098 з додатковим обладнанням (зйомний грейферний захват) за 1 215 000 грн, «Фронтальний ковшовий навантажувач АМКОДОР 332 В» за 1 349 000 грн. Окрім того контейнери для роздільного збору сміття ТПВ об'ємом 0,9 м. куб 200 штук на суму 610 000 гривень та урни для сміття в кількості 25 комплектів по 4 штуки на суму 100 тис грн.

За словами Ігоря Каденчука, комунальники придбаною технікою користуються уже повною мірою. А нещодавно у центрі міста були встановлені і комплекти кольорових смітників для роздільного збирання скла, пластику, паперу та органіки.

– Звичайно, працівники комунгоспу окремо випорожнюють ці смітники, – запевняє керівник. – Зібране скло, папір, пластик здаються у місцеві пункти прийому.

 

Проте сказати, що жителі та гості Каменя-Каширського вже навчилися правильно викидати сміття за тиждень, ще не можна. Та працівники комунгоспу сподіваються, що свідомість наших громадян таки зміниться.

– Віримо, що містяни зрозуміють, що такий підхід до збирання сміття це є не просто «європейський стандарт», а вимога часу. Адже ми маємо чимало проблем із забрудненням навколишнього середовища. А таким чином зменшимо потрапляння скла та пластику в землю, – розповідає Ігор Миколайович.

До речі, по місту вже розмістили 7 комплектів кольорових урн. З часом будуть встановлені й інші. За словами Ігоря Каденчука, уже досягнуто домовленостей із керівниками міських шкіл про встановлення смітників біля навчальних закладів, щоб наші діти з малечку привчалися до роздільного сміттєзбирання.

 







 

 

Коментарі
04 Лютого 2018, 23:28
Вони рік назад теж встановили нові смітники і вже немає жодного. Вкрали "добродії" на цьому немало грошей.
04 Лютого 2018, 23:40
А торішні смітники хто вкрав? Мабуть також аноніми...
04 Лютого 2018, 23:57
Всі 72 смітники були забрані до жкг,в зв'язку з тим коли трактор чистить тротуари то вони можуть бути пошкоджені,або коли іде сніг вони будуть засипані,також наші тротуари по вул.Ковельська,Коніщука та Воля дуже близько до заборів, й не можливо проїхати малим трактором.до початку весни будуть встановлені всі 130 смітників по маршруту збору сміття трактором.До12.02.18р будуть встановлені решта 72 смітники (малі) для роздільного збору сміття.Шановні жителі міста, ми маємо можливість разом з жкг започаткувати цікаві ідеї для нашого міста!
05 Лютого 2018, 00:13
Всі смітники розміщені біля адміністрації ,таке відчуття, що все сміття зібралось в цьому районі...
05 Лютого 2018, 00:52
Буде бабі,тій, що по смітниках щодня никається ліпше копирсатися в них.
05 Лютого 2018, 02:20
Не смішіть про сприяння Констанкевич у виліленні коштів, депутата функція законотворча, то нехай і займається своїми прямими обов язками. Сім міст на Волині отримали такі ж кошти. Укропівці перестаньте вішати собі медалі.
05 Лютого 2018, 07:33
Заслуга нашого депутата насамперед у освоєнні коштів беззаперична.Дійсно кошти цієї програми отримали не одне наше місто. Мабуть кожний депутат Верховної ради отримав для свого округу певні кошти з екологічної програми держави. З початку року міська рада разом з містам Маневичі,Ківерці,Любешів отримали листи про можливість взяти участь в розробці програм по цих коштах. Наша програма визнана кращою.Розробляв і вів її заступник міського голови Шворак М.І.,допомогала помічник народного депутата по нашому округу Світлана Сидорчук .Всі зміни ,доповнення програми /а їх було дуже багато/ проходили через апарат Народного депутата Констанкевич в Києві.Ми її безмежно вдячні,вдячні її помічникам в Києві.
05 Лютого 2018, 11:43
Заслуга Шворака - да, міськради - да, Мінекології - да - це їх пряма функція. А Констанкевич нехай займається своїми прямими обов язками. Пану Каденчуку раджу задуматися над логотипами Тільки Разом, реклама коштує гроші. Тепер відзвітуйтеся про логотип на новорічній ялинці, на спецтехнічі комунального господарства ітд. Скільки місто отримало коштів від такої реклами???
05 Лютого 2018, 11:52
Подобається Укропу приписувати собі медалі. Люди думайте, в Луцьку - місто рік без міського голови через укропівців. К-Каширський - без децентралізації. Це все заслуги Укропу. А ще, запитайте в пані Сидорук, як шукали колгоспників в Пнівне, щоб за безцінь взяти їх землі в оренду для добування бурштину. Без лісу залишаться райони Волині, а Констанкевич все буде сприяти.
05 Лютого 2018, 12:18
Шановний Василь Іванович доводжу до Вашого відома,та жителів міста що дана програма,від букви А до букви Я була написана не Швораком М.І,а помічником народного тепутата СИДОРУК С.М,вся дана спецтехніка була продумана до деталей з Світлана Макарівною.Робота міської ради була в поданні документів які підготували за Вашими словами КРОПЦІ, (зміни підписи,печатки).Може мені краще написати,скільки я виїздив за ці 6місяців ,щоб отримати позитивний резельтат для нашого міста.Шановний Василь Іванович Ви з Швораком до останнього підй.....вали мене що з цього всього залишаться тільки написи на паперах.Давайте краще разом, втілимо ідею по апочаткуванні збору роздільного сміття!!! (Коли щось, то я можу написати відповідь на всі Ваші коментарі що до прізвища Каденчука І.М) Я не з тих, що ховаються за спиною,і можу дати відповідь кожному жителю міста,якщо це стосується моєї роботи в місті.ЖКГ на сьогоднішній день ДОРОЖИТЬ кожною копійкою,і я (а не ВИ) зробив все для того ці кошти були використані по максимуму за програмою ПРОЗОРО. Якщо хочете розпочати проти мене ПОЛІТИЧНУ ВІЙНУ -я згідний.ВАШІ коментарі вже починають мене діставати.Робота м/ради та депутатів повинна приносити позитивний результат для нашого міста,та його жителів.
05 Лютого 2018, 12:57
13.02.2018р на сесії міської ради,буде обговорення питання про майбутнє міста-створення ОТГ,якого бояться найбільш "наша влада".Так що збираємося по трохи на вихід -Бондар, Дунайчук, боягуз Сус.
05 Лютого 2018, 13:37
А заміна є??? Але тільки не Укроп.
05 Лютого 2018, 14:43
Каденчук спить і себе бачить себе мером
05 Лютого 2018, 14:56
Цей укроп дійсно тільки і піаритися вміє. Їх патрон в області чхав на волинян, більше часу за кордоном проводить ніж з виборцями. Тільки і думають на чому це ще можна розжитися...
05 Лютого 2018, 14:57
Хоч не планував, але оскільки п.Каденчуком згадане тут моє прізвище, то хотілося б , щоб Світлана Макарівна, яка була ініціатором написання цього запиту, все-таки прокоментувала інформацію, яку надав шановний пан Каденчук, в першій частині свого допису. Для чого він спотворює правду( ще ж вибори до міської ради не стартували)? А те що пан Каденчук займався освоєнням коштів, які були виділені з державного бюджету України, це безперечно, але то є його робота,за яку він отримує заробітну плату.
05 Лютого 2018, 20:55
Я знав колись на нижньому складі Шворака, то нинішній Шворак і той, що був на нижньому складі,-Царство йому Небесне, не рідня?
05 Лютого 2018, 21:41
Ну надо же?). По всій Україні такі ідеї видають за заслуги об"єднаних громад, а получаєтьс що роздільно збирати сміття можна ще і до створення того об"єднання.
06 Лютого 2018, 07:47
Я вже давно не бажаю нічого коментувати. бо тут більше сміття. ніж слів. А хто долучився до гарної справи по бюджетному запиту, Ви прекрасно знаєте.бо багато працювали з ним. Тому, без коментарів, краще працювати. Завжди було не просто працювати з людьми. а тепер бруду найбільше. думаю є причини об"єктивні. а всі. хто при владі мають слухати, терпіти і якщо працюють дочекаються і подяки. Гарного всім дня і чистоти в серцях. У нас все буде добре!
06 Лютого 2018, 11:27
Каденчук-мер,це нормально,розумніший за Бондара та тупори...ого миколу
06 Лютого 2018, 12:46
Щось на тебе не схоже, що ти нічого не хочеш коментувати..Ти в кожному своєму коментарі разів так з десять згадуєш укроп. Вже куди треба і куди нетреба того каденчука соваєш за собою з дмитруком
06 Лютого 2018, 14:30
З каденчука такий мер як з мене батюшка
06 Лютого 2018, 15:57
З середньою освітою Каденчука тільки в мери пхатися. Це ненормально в цивілізованих країнах.
06 Лютого 2018, 21:32
Був Гембік з вищою,що добив до ручки торгове атп та комунгосп
06 Лютого 2018, 23:04
Пане Дупутат напишіть своє прізвище,й можливо вас підтримають люди.
07 Лютого 2018, 17:29
Якби ми стільки давали грошей гембіку то комунгозп процвітавби
09 Лютого 2018, 00:44
Цікаво було б знати як відбувається збір сміття з цих урн , що за кожним видом сміття окремо приїзжає смітьєвоз чи можливо смітьєвоз також має чотири відділення для кожного виду відходів???????????? бо я особисто сумніваюся що в подальшому сортовані відходи не попадають в той же симітьєвоз що й не сортовані?????!!!!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024