Камінь-Каширське ВПУ отримало обладнання на півтора мільйона гривень

06 Лютого 2018, 10:05

Нещодавно в рамках реалізації проекту «Покращення системи підготовки кадрів для потреб економіки Волинського субрегіону» в Камінь-Каширське вище професійне училище надійшло надсучасне обладнання для майстерні електрогазозварників.

Це плазморізи, напівавтомати, інвертори, апарати для зварювання кольорових металів під аргоном, інструменти, ‒ повідомляє сайт навчального закладу.

Обладнання, виготовлене в Австрії, придбане за кошти Європейського Союзу вартістю 1,5 мільйона гривень. Підключення, налаштування та введення в дію зварювальних апаратів здійснили представники фірми «Фроніус – Україна», яка виграла тендер на поставку обладнання. Також ними було проведено навчання майстрів виробничого навчання з експлуатації та навиків роботи на даних апаратах.

У планах дирекції училища – створення на базі ВПУ навчально-практичного центру за професією «Електрогазозварник», що дасть можливість професійного зростання викладачів та майстрів виробничого навчання, які готують учнів відповідного профілю, підготовки і перепідготовки незайнятого населення, впровадження в освітній процес новітніх виробничих технологій і, головне, підвищить рівень підготовки майбутніх робітників-електрогазозварників, дасть їм змогу працювати на новому обладнанні, сучасним інструментом і матеріалами.