Пнівне: убивцю матері чотирьох дітей засудили до дев’яти років ув’язнення

06 Лютого 2018, 10:57
5527

У п’ятницю, 2 лютого, Камінь-Каширський районний суд Волинської області під головуванням судді Гамули Бориса Степановича ухвалив обвинувальний вирок, яким Шуміка Сергія Степановича визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання у виді позбавлення волі терміном на дев’ять років.

Оцінюючи досліджені під час судового розгляду докази з точки зору їх належності, допустимості, достовірності та достатності, судом установлено, що обвинувачений Сергій Шумік вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 2 ст. 121 КК України, оскільки заподіяв своїй дружині умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило її смерть, ‒ ідеться на сайті Судова влада України.

Враховуючи ступінь тяжкості та суспільну небезпеку вчиненого правопорушення, обставини його вчинення, особу винного, зокрема, його негативну характеристику за місцем проживання, те, що він уперше притягується до кримінальної відповідальності, свою винуватість у вчиненому визнав лише частково, що не може свідчити про його щире каяття у скоєному, наявність на утриманні чотирьох неповнолітніх дітей, суд дійшов висновку, що призначення покарання лише у виді реального позбавлення волі строком ближче до максимальної межі санкції статті, по якій він притягується до кримінальної відповідальності, буде необхідним і достатнім для його виправлення та попередження вчинення ним нових злочинів.

Судом враховано відсутність пом’якшуючих покарання обставин та наявність обтяжуючої покарання обставини – вчинення злочину в стані алкогольного сп’яніння.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.

До набрання вироком законної сили суд залишив раніше обраний запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024