Учителі Камінь-Каширської громади отримали сучасну техніку для роботи онлайн

08 Січня 2023, 08:30
Педагоги отримали хромбуки 730
Педагоги отримали хромбуки

У ліцеї та гімназії Камінь-Каширської громади передали хромбуки педагогам для організації інтерактивних занять і дистанційного навчання.

Про це інфомує упраілння гуманітарної політики Камінь-Каширської міської ради.

"Нашій громаді було передано 61 хромбук. При розподілі їх на заклади загальної середньої освіти ми насамперед орієнтувалися на школи, які нині не можуть проводити очне навчання через відсутність укриттів та мають потребу у комп’ютерному обладнанні, тому розділили їх між 3 ліцеями та 12 гімназіями. Сучасні гаджети орієнтовані на роботу з веб-сервісами, тому вони допоможуть нашим педагогам забезпечити якісну роботу з організації дистанційного навчання» - зауважує керівник управління гуманітарної політики Сергій Лукашук.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Юрій Довжик провів навчання для вчителів, які будуть ними користуватися. Зокрема, закцентував увагу педагогів на обов’язковому 30-ти годинному навчанні з роботи у середовищі Workspace та пристроями Chromebook, а також наголосив на перевагах сучасного пристрою. Одна з них – це безоплатні освітні курси з використанням mozaBook і mozaWeb від компанії EdPro проводяться регулярно і дозволяють швидко та якісно освоїти навчальні інструменти. Також хромбук загалом легший та компактніший у порівнянні з іншими ноутбуками, акумулятори працюють щонайменше вісім годин. Запускається і вимикається він за лічені секунди

Зауважуємо, що хромбуки – це продовження ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», що реалізується у рамках домовленостей Міністерства освіти і науки України з компанією «Google» за підтримки Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури UNESCO.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024