Рік без «прав» і 17 тисяч штрафу: на Камінь-Каширщині покарали п'яного водія

17 Січня 2023, 14:14
фото ілюстративне 406
фото ілюстративне

Чоловіка оштрафували за грубе порушення правил дорожнього руху.

Камінь-Каширський районний суд розглянув  справу про притягнення мешканця громади до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння. Про це Район.Камінь-Каширський дізнався з постанови суду від 11 січня.

17 грудня 2022 року о 19.52 годині на вул. Незалежності в селі Бихів Камінь-Каширського району водій керував автомобілем марки «Opel Insignia», який належить його знайомому, в стані алкогольного сп`яніння.

Підсудний інкримінується порушення підпункту «а» пункту 2.9 Правил дорожнього руху, яким передбачено, що водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп`яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Підсудний у судове засідання не з`явився, подав заперечення, де вказав, що не згідний із зазначеним у протоколі про адміністративне правопорушення від 17.12.2022 правопорушенням, дії працівників поліції щодо складання вказаного протоколу вважає неправомірними і такими, що суперечать вимогам законодавчих та нормативно-правових актів. На обґрунтування цього зазначає, що 17.12.2022 алкогольних напоїв не вживав, автомобілем у стані алкогольного сп`яніння не керував, а тому в його діях відсутній склад адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Після проходження огляду на стан алкогольного сп`яніння за допомогою газоаналізатора «Drager Alkotest 6810», результат якого показав 1,7 проміле, не погодився з таким результатом, звертав увагу поліцейських на те, що такий результат є помилковим. 

Оскільки останнє калібрування даного приладу «Drager «Alcotest 68102 було проведено 06 червня 2022 року, то станом на дату проходження підсудним огляду на стан алкогольного сп`яніння з його використанням, інтервал калібрування даного приладу не закінчився.

У зв`язку із викладеним доводи підсудного про недійсність отриманого результату огляду на стан сп`яніння на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів не заслуговують на увагу суду.

Зважаючи на доведеність винуватості підсудного у вчиненні даного правопорушення, враховуючи характер такого правопорушення, відомості про особу, яка притягається до адміністративної відповідальності, ступінь її вини, відсутність обставин, що обтяжують та пом`якшують відповідальність, вважаю за необхідне притягти до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, та накласти на нього адміністративне стягнення у виді штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами в межах санкції ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Також винуватість підсудного у вчиненні даного адмінправопорушення підтверджується протоколом про адміністративне правопорушення.

Суд постанови визнати порушника винним у вчиненні адміністративного правопорушення та  застосувати стягнення у виді штрафу у 17 000 гривень, з позбавленням права керування транспортними засобами на строк один рік.

Зокрема, чоловік сплатить в дохід держави судовий збір у розмірі 454 гривні. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024