«Батьківщина» пропонує вдвічі підвищити пенсії для сільського населення

13 Лютого 2018, 11:18
1550

Фракція «Батьківщина» пропонує вдвічі підвищити пенсії для сільського населення.

Про це повідомив перший заступник Голови фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв в інтерв’ю журналістам у кулуарах парламенту.

Сергій Соболєв зауважив, що значній частині сільських пенсіонерів пенсія так і не була проіндексована належним чином і сподівань на її подальше підвищення немає, через те, що вони не можуть підтвердити жоден робочий день до 1972 року, бо до цього часу в них не було трудових книжок. Понад те, вони не мали навіть паспортів. Також через зниклі архіви та за інших причин багато пенсіонерів не може підтвердити свій робочий стаж після 1990-го.

«Батьківщини» пропонує проіндексувати вдвічі пенсію для всіх, хто заробив відповідний стаж на селі. Відповідний законопроект про внесення змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» щодо підвищення розміру пенсій особам, які працювали в колгоспах, сільськогосподарських кооперативах, фермерських господарствах та сільськогосподарських підприємствах (організаціях) №8004 зареєстрований в парламенті 06.02.2018 і поданий на розгляд керівництву Верховної Ради розроблено і подано до парламенту.

Коментарі
13 Лютого 2018, 15:42
І знову лукавить «Батьківщина». Усі архіви колишніх колгоспів та радгоспів зберігаються в обласних архівах. З тих архівів можна довідатись, хто з нині живих працював в колгоспі та про його посаду. Коли колгоспну землю ділили, встановили ж, хто має право на відповідний пай. Тобто не складає проблеми встановити робочий стаж. Потім вивести середню платню в колгоспі з 1980 до року офіційного розпуску колгоспів, що сталось на основі Указу Президента Кучми, по Україні, оцінити ту платню за тодішнім ринковим курсом долара USA, врахувати та усунути різного роду штучні заниження порівняно з працівниками промислових підприємств, – ось і маємо базовий показник для нарахування людині пенсії. Не така вже і погана пенсія вийде, значно більша, аніж пропонують Юліни послідовники. Якщо зробити по-юлі, то в нас «колгоспників» виявиться більше, аніж «чорнобильців» і з кожним роком їх ставатиме більше і більше.
13 Лютого 2018, 20:12
пенсіі треба прив"язати до зарплат нардепів.У скільки разів збільшуються зарплати "народних"обранців у стільки збільшуються пенсіі і все стане на місце,стабілізуеться і курс долара і не буде інфляціі.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром