Дунайчук провів нараду з розпорядниками бюджетних коштів

13 Лютого 2018, 19:08
2352

Сьогодні, 13 лютого, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук провів робочу нараду з розпорядниками бюджетних коштів. На нараді виносилося питання формування Стратегії розвитку Камінь-Каширського району.

Зокрема, в ході наради, на якій були присутні голова районної ради Віктор Сус та сільські голови краю, обговорили використання субвенції державного бюджету місцевим бюджетам, а також перспективний план ремонту доріг загального користування на 2018 рік, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

З трибуни доповів начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, який зазначив, що сьогодні на теренах району продовжується втілення в життя ряду таких проектів, як будівництво школи в селі Осівці, реконструкція адмінбудинку під дошкільний навчальний заклад у селі Добре, реконструкція приміщення СБК в с. Видричі.

Також, як зазначив Олександ Лук’янович, однією із цілей (завдань) реалізації Стратегії розвитку Камінь-Каширського району на період до 2020 року, затвердженої рішенням сесії районної ради від 26.12.2016 року № 15/2,  є будівництво, реконструкція, ремонт, утримання доріг місцевого значення та комунальних доріг. Адже починаючи з січня місяця 2018 року дороги місцевого значення передані зі сфери управління Служби автомобільних доріг на баланс департаменту інфраструктури та туризму облдержадміністрації.

Так, у 2017 році, враховуючи соціальну складову, транспортний потік, кількість розташованих населених пунктів та проживаюче населення в одному напрямку  райдержадміністрація надала облдержадміністрації пропозиції по ремонту ділянки дороги О030428 Камінь-Каширський-Полиці-Оленине-Рудка Червинська-/Р-14/. Загальна сума залучених фінансових  ресурсів на об’єкт у 2018 році може становити 20 млн. 220,0 тис. грн. Орієнтовна протяжність ділянки ремонтних робіт становить 7 км. (км 0+000-7+000). Ці роботи передбачається виконати за рахунок коштів Державного дорожнього фонду та коштів місцевих бюджетів. Необхідні фінансові зобов’язання місцевого бюджету (після виготовлення проектно-кошторисної документації)  за попередніми підрахунками становлять близько 3,4 млн. грн.

–У нас повинна бути налагоджена системна робота, – підсумовуючи нараду, зазначив керівник виконавчої гілки влади району Валерій Дунайчук. – Якщо є рішення про виділення коштів з державного бюджету, то ми повинні бути готовими до їх практичного використання. Тому закликаю розпорядників коштів активно працювати як над виготовленням відповідної проектно-кошторисної документації, так і над плідною взаємодією з виконавцями (підрядниками) робіт.

Коментарі
14 Лютого 2018, 12:50
Яка нарада? Ділили державний пиріг. Питання стратегічного розвитку потрібно обговорювати не з розпорядниками, які на все життя хочуть бути розпорядниками, а з громадою, яка платить податки, за які живе Дунайчук з розпорядниками.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024