У Камені-Каширському відкрили виставку картин, виконаних в унікальній техніці

14 Лютого 2018, 17:33
3056

У середу, 14 лютого, у приміщенні районного будинку культури відбулося відкриття персональної художньої виставки творів житомирського художника Сергія Носка.

Ініціаторами цього дійства виступили Волинське обласне відділення Українського фонду культури та відділ культури Камінь-Каширської райдержадміністрації, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Репрезентував картини для жителів району голова ВОВ Українського фонду культури Геннадій Сарапін.

На цей мистецький захід зібралися десятки людей, серед яких були присутні і майстри пензля Камінь-Каширщини.

Розпочалася презентація із виступу творчого колективу районного будинку культури, після чого Геннадій Сарапін подякував начальнику відділу культури райдержадміністрації Євгенії Сидорчук за постійну співпрацю у співорганізації цієї виставки. Геннадій Іванович відмітив, що за сприяння відділу культури райдержадміністрації на теренах району протягом останніх років вдалося організувати близько десятка подібних мистецьких презентацій.

– Художні виставки дозволяють жителям району долучитись до світу творчості, відчути та пройнятися красою, – зазначає Євгенія Сидорчук. – Приємно, що талановиті митці України виявляють бажання демонструвати власні доробки і для жителів нашого краю. Надихаючись високим мистецтвом, ми маємо можливість разом з іншими регіонами Волині розвивати власні культурні надбання.




 

Діятиме ця виставка ще протягом тижня. 

Довідка:

Сергій Носок – житомирський художник, книжковий графік, викладач художньої школи, член Національної спілки художників України.

Роботи митця створені у власній малярській техніці, аналогів якої немає у світі: об’ємно-наскрізній пластиці в живописі.

Твори художника вражають своєю масштабністю, неординарністю та багатогранністю, спонукають до роздумів, захоплюють та не лишаються поза увагою.

Картини Сергія Носка стали окрасою приватних колекцій у Польщі, Греції, Німеччині, Румунії, Австралії та у колекціях відомих діячів культури України.

 






1

1

1







1



1



 

Коментарі
14 Лютого 2018, 20:08
Ця подія, ці люди, ці картини є свідченням того, що немає ведмежих кутків в Україні, аби були ЛЮДИ
15 Лютого 2018, 01:38
За совка називали місто мого дитинства "кінець світу", а не ведмежий куток. Одна пані з Горохова так мені прямо і сказала в Києві (нагадала).
15 Лютого 2018, 16:17
А ще місто називали Камінь-Кошмарський.. Та це наше місто.. Дякуємо творчим жителям нашого краю за яскраві сторінки у житті поліської глибинки. Хоча, як з якого боку дивитись: глибинка це, чи початок...
15 Лютого 2018, 23:17
В "кінці світу", тобто місті Камінь-Кошмарську, на жаль свою творчість "майстри пензля Камінь-Каширщини", які були присутні на огляді робіт житомирянина, не можуть виставити на суд поліського глядача, чомусь вони ніяк не можуть спромогтися організувати виставку свого творчого доробку. А організатори виставки не знали і мабуть ніхто не підказав, що виставляти картини проти природного освітлення - вікон - непрофесійно, тому що спотворюється колір картин і фактура, око глядача втомлюється від такого вимушеного напруження,
16 Лютого 2018, 13:35
з дуба впали? виставки картин камінь-каширських художників відбувалися ще років два тому і в Луцьку і в Ковелі як мінімум. необізнана зміючка
16 Лютого 2018, 19:30
Будь ласка, Ви можете нагадати прізвища камінь-каширських художників, бо я лиш знаю одного.
17 Лютого 2018, 02:14
Як на мене, то цей живопис на любителя. Продати такі вироби проблемно.
17 Лютого 2018, 02:17
Колись у кінці Волі жив чоловік, що малював картини (пейзажі) та робив чучела птахів. На жаль забув його прізвище. Якщо він живий, то йому десь уже за 80 років.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024