На Камінь-Каширщині розпочали набір до бригад «Гвардії наступу»

07 Лютого 2023, 13:12
фото ілюстративне 420
фото ілюстративне

У шести Центрах надання адмінпослуг на Волині відкрили рекрутингові центри, де громадяни можуть записатися до новосформованих військових бригад «Гвардії наступу».

Про це розповів Суспільному керівник відділу комплектування 6-го прикордонного загону Вадим Дмитрук.

З його слів, заявки кандидата можна заповнити в ЦНАПах Луцька, Ковеля, Володимира, Каменя-Каширського та Маневичів або подати заявку самостійно онлайн. Добровольці можуть вступити до штурмових підрозділів поліції, Нацгвардії чи прикордонної служби.

Вадим Дмитрук зазначив: Держприкордонслужба формує одну штурмову бригаду «Сталевий кордон», де добровольці можуть підписати трирічний контракт або мобілізуватися до цього підрозділу. Каже: беруть людей як з військовим досвідом, так і без нього.

«Приймаються люди з військовим досвідом, але якщо в людини немає належної підготовки, військового досвіду, то пізніше, коли людину буде зараховано по мобілізації чи за контрактом – з нею буде проводитися допідготовка. До того періоду, доки людина не стане кваліфікованим бійцем певного підрозділу», – сказав прикордонник.

У Нацполіції формують бригаду під назвою «Лють». Аби потрапити у формування, людині потрібно заповнити анкету, пройти згодом медичне обстеження та здати нормативи (як для чоловіків, так і для жінок", – говорить співробітниця Національної поліції Вікторія Веремчук.

«Жінок також набирають в цю об’єднану штурмову бригаду. Люди знають, приходять. Зараз не так багато, але приходять. Ми самі підходимо, запитуємо, пропонуємо», – каже поліцейська.

У Національній гвардії нині проводять набір до шести штурмових бригад: "Азов", "Буревій", "Кара-Даг", "Рубіж", "Спартан" та "Червона Калина". Кількість добровольців, які записались на Волині, військові не називають.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024