На Камінь-Каширщині прийняли рішення про використання червоно-чорного прапора

17 Лютого 2018, 16:50
5858

У четвер, 15 лютого, Камінь-Каширська районна рада ухвалила рішення про використання революційного прапора на території району.

Тепер у районі червоно-чорний стяг ОУН вивішуватимуть біля адміністративних будівель у дні, пов'язані з визначними подіями національно-визвольної боротьби української нації.

Ініціатором прийняття такого рішення була фракція ВО «Свобода».

До речі, 13 лютого аналогічне рішення з ініціативи «Свободи» було прийняте Камінь-Каширською міською радою.

 

 

Коментарі
17 Лютого 2018, 20:39
І не забудьте, делегації Польщі і Ізраїлю запросити.
17 Лютого 2018, 20:47
а на куя?
17 Лютого 2018, 20:50
А вони тут до чого?
17 Лютого 2018, 21:54
Нарешті знайшли причину наших проблем,прапор_ от що нам заважало в роки незалежності почати нормально жити.Тепер по святах вулиці будуть відремонтовані,школярі нагодовані,зарплати і пенсії піднімуться в рази,пісок не крадуть ,ліс не крадуть,короче капіталізм.А якщо не допоможе ,нову фішку придумаємо ,ну наприклад кольори прапора не так розташовані ,перевернути.Навіть страшно подумати ,скільки міська рада витратить на флагшток.Панове :Коли містом і районом займетеся,район майже весь на заробітках,залучайте хочаб когось з інвесторів,пропонуйте ,вмовляйте, спасайте район.Через 5 років молоді не буде,хто там навчається ніколи сюди не повернеться,а ті що на роботах там, в гробу вас бачили ,виїжджатимуть і сім*ї свої будуть забирати, і будуть ваші участки коштувати 0 гривень.
17 Лютого 2018, 22:36
Педре і Педросовичі, Bandera не ваша проблема.
18 Лютого 2018, 03:06
ивр. ‏פינחס (Пинхас)‏‎<br/>идиш ‏פּינחס (Пи́нхос, Пи́нхус, Пи́нкус), уменьшительное — Пиня‏‎. І, що з цього? Просто ж слова...
18 Лютого 2018, 16:15
Балабол.
18 Лютого 2018, 16:19
01:06 18.02.2018<br/>Іспанське слово Bandera - українською прапор, то моя відповідь Петрові зрозуміла. Єврейське походження від злиття .івр. ‏פי‏‎, рот та івр. ‏נחש‏‎, змія - зміїний рот. Але ж ви не це мали на увазі ))), ставлячи три крапки?
18 Лютого 2018, 16:31
Ну, тепер в області, коли мова йтиме про останнє місце району з мобілізаційних питань, укладення контрактів з ЗСУ тощо, голові РДА можна буде гордо казати - зате у нас у райцентрі вряди - годи буде використовуватися бандерівський революційний прапор...
18 Лютого 2018, 17:23
Ти ж прочитай текст .Рішення приймав не голова РДА .
18 Лютого 2018, 17:58
Вистачить, що голова РДА прийняв розпорядження про погодження та цензуру щодо інтерв'ю підлеглими. Бракувало ще тільки впорядкувати підняття прапора, то вже на наради в область їздила б Оля з Інною на пару ))
18 Лютого 2018, 18:46
Червоно-чорний – не бандерівський прапор, а прапор ОУН. Активно використовувався УПА. Коли шляхтичі починають до всього чіпляти Бандеру, то підтверджують свою залежність від радянської ідеології. Поняття «бандерівець» було запущено радянською ідеологічною машиною на початку 1947 року. До цього часу український рух опору совєти називали – «нємєцко-бандеровськіє фашисти». Бандерівцями почали називати всіх: і поліцаїв, і вояків «Галичини», і вояків УПА. Потім це поняття перехопили в ПНР, а тепер в РП. А ще ним послуговується поліська шляхта. Прапор ситуацію на районі не покращить і не погіршить. Добробут від людей залежить. На чергових виборах Бондар з Сусом вдягнуть вишиванки, вишиті червоними та чорними нитками, і народ за ці вишиванки проголосує, щоб наступні п’ять чи чотири роки обраним заздрити і одночасно ненавидіти.
18 Лютого 2018, 22:00
Ти краще пригадай 2010-2013 роки , день пабєди 9 мая в Камені . Тоді ті ж самі Бондар і Сус теж ходили у вишиванках на парадє , та ще й з колорадськими георгіївськими лєнточками на них ... Чого ж тоді ніхто не &quot;срав кірпічами&quot; від цього в коментах ?
19 Лютого 2018, 00:14
Манера коментування Читача шляхом брехливого приниження своїх колег - яскравий приклад поліського примітивізму та хитрощів, оскільки це дає змогу йому змогу &quot;вивищити&quot; себе перед неофітами. Я вже днями був змушений цитувати Вікі про &quot;прийняття&quot; військової присяги, тепер терпеливо процитую ще й щодо &quot;бандерівського&quot; червоно-чорного прапора: &quot; Революці́йний пра́пор ОУН (Прапор ОУНР, Бандерівський прапор) — прапор Організації українських націоналістів (революційної).&quot; Мені не лежить у виправдовуваннях, але ж курвить від зухвалості окремих, на перший погляд підготовлених до дискусії людей.
19 Лютого 2018, 10:26
&quot;Манера коментування Читача шляхом брехливого приниження своїх колег &quot; - це чому ж? Невже півКаменя кожного 9 мая 2010 ,2011, 2012 та 2013 року були обкурені чи п'яні , коли бачили Бондара і Суса у вишиванках з георгіївськими &quot;колорадськими&quot; лєнточками?
19 Лютого 2018, 12:09
Може згадаєте події попередніх років, коли вперше замайорів червоно-чорний прапор у Камені, хто був прапопороносцем, або хто перший носив червоно-чорну відзнаку. Ну ж бо ! Необкурені і не п'яні !
19 Лютого 2018, 14:09
Керівники району і міста, як і більшість місцевих мешканців, якщо завтра прийде нова влада і накаже чи закличе носити кілти - це такі предмети національного шотландського чоловічого одягу у вигляді спідниці, традиційний одяг шотландських горців - одягнуть. Аби їх лишили при владі . Адже і Бондар і Сус обрані місцевим народом, як &quot;самі - самі що не є, кращі з кращих, найдостойніші...&quot;! Тому нема чого кивати на них, давайте краще заглянемо на себе коханих у дзеркало і там побачимо ще не те!
19 Лютого 2018, 15:49
З тексту повідомлення очевидно, що міська Рада перша прийняла рішення про використання червоно-чорного прапора 13.02., а тоді &quot;аналогічно&quot; і районна рада 15.02.2018, звідси випливає, що коли прийде &quot;польська нова влада&quot; перший спідницю одягне той, хто на два дні менше любить червоно-чорний прапор ))) а пізніше і більшість місцевих мешканців дефілюватимуть у кілтах. Шляхетних противників носіння кілтів з числа керівників міста і району не буде, а якщо будуть, то тільки ті, кому їх не вистачило)).
19 Лютого 2018, 16:18
Шкодую, що скурвив вас своїм коментарем, а надто, що не зміг вам догодити. Проте, якби ви уважно прочитали а потім зрозуміли написане мною, то курвлення б не настало. Спробуйте ще раз прочитати і зрозуміти. А тепер влізьте у якусь брошурку про історію ОУН, бажано не видання ЦК КПСС, і збагніть. Після розколу ОУН, який остаточно означився у 1940 році, виникла абревіатура – ОУН (р), тобто «революційна». Безперечно на чолі ОУН (р) був Степан Бандера. Безперечно не без його відома в ОУН(р) накидався культ Бандери, але його побратими на це особливо не зважали. Необмежено Бандерою захоплювалась молодь, яка приблизно до 1943 року, називалась – «бандерівці». Але то молодь. Шухевич, а потім Кук – останній командувач УПА завжди цурався назви «бандерівець», мав з цього приводу непорозуміння з Бандерою. Звісно, що і прапор вони називали не бандерівськім. А що вже потім понаписували писаки і прочитали шляхто-совєти, то це вже продукти радянської ідеології. До речі, після звільнення з німецького концтабору Бандера поступово відмовився від культу свого імені. Почитайте Бандеру. До 1941 року Бандера дещо копіював Муссоліні, Антонеску і навіть Гітлера. Але вже в таборі він відмовився від ідей фашизму. Совєтам і шляхті вигідно підтримувати думку про культ Бандери, бо тоді на нього і під нього можна списати все що заманеться, як під закон «Савченко». А тепер про совєтьску мовну дебільність про присягу. Для порівняння – хто здає, або складає іспит? Викладач чи студент? Хто приймає? Якщо солдат приймав присягу, то від кого. Просто церемонію дачі присяги довбані совєти обізвали прийомом, як дією піщі в сталовой. А шляхта підхопила.
19 Лютого 2018, 18:54
Дякую Вам, що перейнялися станом моєї грішної душі через &quot;завдані&quot; прикрощі з різним тлумаченням давання/приймання присяги, бандерівського/оунівського прапора. Знімаю шляпу за широкий і глибокий екскурс в геральдичну історію ОУН та бачення всього цього від Степана Андрійовича і аж до Василя Степановича Кука. Все це мені нагадує притчу про стрижене/голене, але не у наших особистостях та знанні історії справа. Тому я замість полеміки про різнобачення та еволюцію поглядів провідників ОУН Бандери-Мельника-Боровця на символи боротьби, хіба скажу лишень, що червоно-чорна символіка української боротьби за державність була відома задовго до бандерівщини у широкому розумінні цього слова. З цими кольорами тісно пов'язана також символіка УСС (українських січових стрільців), досить влучно про це написав Василь Стефаник у 1922 році у своїй новелі &quot;Сини&quot;. Цього досить для загального розуміння порушеного питання. Тому повернемося до &quot;прозріння&quot; наших земляків, зокрема до знакових рішень 13 та 15 лютого ц.р., які безумовно заслуговують на похвалу. Якби там не було, але рішення про цей прапор прийняті, це увійде у історію, скоріше за все, без згадування прізвищ голів міста і району. Інша справа, як я писав у своєму коментарі, котрий Ви &quot;уточнили&quot;, що за символами і знаменами мають відбутись і ментальні зміни у головах ГОЛІВ міста і району і, бажано, мешканців нашого краю. Саме тому я саркастично потролив голову РДА за можливість хоча б похвалитися цими рішеннями, якщо на ділі немає позитивних зрушень у патріотичних покликаннях молоді району з питань мобілізації до лав ЗСУ. Бо проголосити революційний запал у рішеннях та символах ще не означає, що можна вже нічого конкретного не робити на справах. Це все, що я хотів сказати про оунівський червоно-чорний прапор, який я узагальнено назвав бандерівським, бо це таки не мельниківський, якщо вже на те пішло... )) Ну і на завершення, якщо ми будемо підіймати навіть два прапора і ще й в додачу козацькі хоругви перед ясні очі людей, а на ділі нічого не робити в питаннях підняття ролі місцевих громад, їх відповідальності перед самими собою, ніхто і ніщо нам не допоможе...
19 Лютого 2018, 19:51
Тут цілком з вами згідний. Маю додати, що загадувати тут варто не лише «топ-персон» району, а й деякі політичні угрупування, які представлені в радах району, які окрім символічних рухів нічого корисного для любого українського народу не роблять. Цю тему варто піднімати, адже під боком маємо Польщу. В цій дружній поки що нам країні, в наслідок наростання соціально-економічної кризи активувалась партія, яка розпочала процес нацифікації поляків. Економічну, інтелектуальну та політичну неспроможність ця партія вирішила замаскувати відродженням національного гонору. Я шаную пам'ять Степана Бандери, ОУН, УПА. Шаную червоно-чорний прапор, але вважаю, що підіймати його потрібно з нагоди перемог, а не замість перемог.
19 Лютого 2018, 21:32
Пахне сепаратизмом?
19 Лютого 2018, 21:45
Погоджуюсь абсолютно, що підміна справ символами результатів не дає! Водночас тішуся з того, що Камінь є наразі у числі перших хоча б в питаннях символіки, адже свого часу тут також одними з перших попрощались з одіозним символом - дєдушкой Лєніним. І кілька слів про сусідів поляків, яких ви згадали. Прикро звичайно, але нема зле, аби на добре не вийшло. Антибандерівський закон, прийнятий з подачі ПіСа, відкинув іллюзію про найкращого сусіда, адвоката українців у ЄС і т.п. Короткозорі політики цієї партії, котрі не бачать далі свого носа - своїх наступних партійних виборів - цим відкрили шлюзи правді про нашу кривду, яку ми замовчували довгий час, не бажаючи погіршити міжнародні зв'язки, що склалися під гаслом одного з єпископів - &quot;Прощаємо і просимо прощення&quot;. Цей зміни до закону про ПІНП відкрив українцям очі на те, що ніхто за нас не збудує нам державу -ні поляки, ні угорці, ні румуни, ні хтось інший по цей чи той бік океану. Україна століттями перебувала у тісному кільці імперій, котрі у поборюванні одна одної &quot;топталися&quot; по нашій землі, часто дерли її на шматки, вмиваючи цю землю ріками крові. Пісівці, у своєму гонорі та фантомному болі за втраченими кресами, забули уроки своєї історії, коли Польща, тричі беручи участь у поділі українських земель з Росією, тричі втрачала свою державність та зникала з мапи світу. Але і нам також варто пам'ятати свої уроки - лишень міжусобиці, лишень продажність, лишень зайва довіра та лінь об'єднатися давала можливість владарювати над нами розділеними, безсилими та понівеченими... Тому це польське політичне щеплення для нас болюче, але воно помічне, принаймні від історичної амнезії!
20 Лютого 2018, 01:04
Хрін, чи Стєрх?
20 Лютого 2018, 11:53
&quot;Хрін&quot; - псевдо сотника УПА, бійці якого вбили (або їм це приписали, як підпал Рейстагу полякам) у березні 1947 року генерала ВП, віце-міністра оборони Польщі Кароля Свєрчевського, що стало &quot;спусковим гачком&quot;, формальним приводом для старту спецоперації &quot;Вісла&quot;. Тому, після прийняття &quot;антибандерівських&quot; указів не дражніть цим &quot;овочем&quot; наших сусідів, перейдіть, як колись Ви пропонували у своїх коментарях, до терміну &quot;васабі&quot;...))
20 Лютого 2018, 14:24
А тут дехто, як каже Ляшко, скотиняка рідкісна. Спеціально передивилися відео та фото 9 травня 2013, 2012 років так Ващукча роздавла георгіївські стрічки, Сус та сусиха виглядали як георгіївські кавалери, а Бондар не взяв і вся міськрада без стрічок. Біля обеліска один Бондар без стрічки, на кладовищі така сама картина. Ті що з стрічками і тепер готові їх вчепити. А чого всі забули про суди проти міської ради за прапор євросоюзу, який зараз майорить, як символ невідомо чого біля пивнухи. Нівілювання символів та їх безглузде використання принижує ідеї, що вони символізують. Суддя апеляційного суду, який не побоявся режиму та підтримав міську раду у цій боротьбі з прокуратурою, забутий. Хоча заслуговує на повагу за принциповість та чесність перед народом.<br/> А про чорно малиновий прапор трошки розповім - на картині Рєпіна, козаки пишуть листа турецькому султану видно як жовтоблакитний так і малиново чорний стяги, обмотані навколо списів, так що нехай кацапи та їх посіпаки, нехай постулюють писки про наші символи, вони древніші як їх духовні скрепи.
20 Лютого 2018, 20:57
Наразі ще більшого туману напустив Шляхта, прямо як щось від вихідців з Індії, які копачки з ресор кують для камінського базару. Не в образу, але так шифруватися, то вже забагато.
20 Лютого 2018, 21:11
Мій вам уклін за те, що не полінувалися і знайшли відео, всім доказали, що в каміньській мерії є таки шляхетні люди. Три шістки &quot;передивилися відео&quot;, я зрозуміла, що кожна зокрема)) переглядала відео)), бажано було б якось вказати, де це відео можна переглянути, і каміньській &quot;діаспорі&quot;.
20 Лютого 2018, 21:56
Не гальмуй, наберіть у пошуку
20 Лютого 2018, 23:42
У Вас, вочевидь, домінує поліська жилка заглянути у шпарину, аби побачити дійових осіб, замість послухати суть їхньої розмови.
21 Лютого 2018, 00:47
Системний підхід дозволяє дозволяє глибше заглянути та зрозуміти природу явищ і процесів. Шпарини -це зовсім з іншої опери.
24 Лютого 2018, 11:02
Відео - це тимчасова і фрагментарна річ . Перед камерою стрічки в Бондара не було ,а до того - була .
24 Лютого 2018, 11:04
Відео - це тимчасова і фрагментарна річ . Перед камерою стрічки в Бондара не було ,а до того - була .<br/>а щодо &quot;скотиняки&quot; - це та, що роздавала георгіївські стрічки і вона ще й далі успішно працює в РДА
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024