Учасниця визвольного руху із Хотешова отримала посвідчення ветерана ОУН УПА

19 Лютого 2018, 21:28
2715

Спеціальна комісія обласної ради з питань розгляду матеріалів про визначення статусу ветеранів ОУН-УПА прийняла рішення надати посвідчення ветерана ОУН-УПА ще трьом волинянам.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

За результатами роботи комісії посвідчення ветерана ОУН-УПА отримає і уродженка Камінь-Каширщини.

Отже, посвідчення будуть вручені для трьох жителів Волині. Їх отримають:

КІСІЛЕВСЬКА Ганна Наумівна, 1929 року народження, уродженка села Хотешів Камінь-Каширського району, нині проживає у селі Тарасове Луцького району;

– РОМАНЮК Оксана Семенівна, 1933 року народження, уродженка села Вичавки Демидівського району Рівненської області, нині проживає у місті Луцьку;

– САЦЮК Олена Василівна, 1924 року народження, уродженка села Гуща Любомльського району, нині проживає у місті Любомлі.

Справи заявників, копії рішень комісії та посвідчень ветерана ОУН-УПА передаються в департамент соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації для нарахування відповідних виплат.

«На жаль, людей, які безпосередньо причетні до визвольних змагань ОУН і УПА і можуть претендувати на статус ветерана УПА, стає дедалі менше. Якщо півроку тому їх було 209, то на початок лютого залишилося 192. Таку інформацію надали комісії в департаменті соціального захисту населення Волинської ОДА. Після засідання комісії з розгляду нових заяв ми спромоглися дещо збільшити цю цифру – до 195… З березня цього року ці ветерани отримуватимуть із обласного бюджету по 400 гривень доплати до пенсії щомісяця. За наполяганням фракції ВО «Свобода», таке рішення підтримала сесія облради. Проте сумно усвідомлювати, що таких людей уже навряд чи стане більше. Вони, на жаль, відходять на вічний спочинок. Хоча ми не припиняємо пошук тих, хто з власної скромності чи з інших причин досі не зголошувався набути статусу ветерана ОУН і УПА, маючи на це достатні підстави», – прокоментував результати роботи комісії перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39